Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK
Recepty na prípravu gaštanového zákusku
INGREDIENCIE
4 ks
vajce
200 g
cukor
200 g
hladká múka
1 balíček
kypriaci prášok
100 ml
olej
10 PL
horúca voda
1 balíček
vanilkový puding
300 ml
mlieko
250 g
maslo
1 PL
cukor
250 g
gaštanové pyré
250 ml
smotana na šľahanie
POSTUP
1.
Celé vajíčka vyšľaháme s cukrom. Postupne prilievame olej, pridávame múku zmiešanú s kypriacim práškom a po lyžičkách horúcu vodu. Cesto vylejeme do vymasteného, vysypaného plechu alebo vystlaný papierom. Ja som použila kruhový s priemerom 26cm. Pečieme cca 15min na 180 stupňov.
2.
3.
4.
5.
Z vanilkového pudingu (môžme použiť aj zlatý klas), mlieka a cukru uvaríme hustý puding, necháme vychladnúť. Pridáme zmäknuté maslo a gaštanové pyré. Vymixujeme.
6.
Natrieme na vychladnutý korpus.
7.
Vyšľaháme šľahačku a nanesieme na gaštanový krém. Dáme stuhnúť do chladničky.
1 2 3 4 5 ... 6
Vybrali sme pre vás
Čučoriedkové
Čučoriedky v hlavnej úlohe! 10 receptov, ktoré musíte vyskúšať
Čučoriedky v hlavnej úlohe! 10 receptov, ktoré musíte vyskúšať
Čučoriedky, sladkokyslasté bobule plné vitamínov a antioxidantov, sa hodia nie len do koláčov :) Vychutnajte si...
Bunch of Parasol
Bedľa
Bedľa
Bedľa jedlá je huba s typickým klobúkom, ktorý môže dorásť v priemere až do 30 cm. Mladé huby sú celé hnedasté. Ako...
Patizón
Patizón
Patizón
Sú nenáročné na pestovanie a bohaté na vitamíny. V kuchyni im patrí veľký priestor.