Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK
Recepty na prípravu gaštanového zákusku
INGREDIENCIE
4 ks
vajce
200 g
cukor
200 g
hladká múka
1 balíček
kypriaci prášok
100 ml
olej
10 PL
horúca voda
1 balíček
vanilkový puding
300 ml
mlieko
250 g
maslo
1 PL
cukor
250 g
gaštanové pyré
250 ml
smotana na šľahanie
POSTUP
1.
Celé vajíčka vyšľaháme s cukrom. Postupne prilievame olej, pridávame múku zmiešanú s kypriacim práškom a po lyžičkách horúcu vodu. Cesto vylejeme do vymasteného, vysypaného plechu alebo vystlaný papierom. Ja som použila kruhový s priemerom 26cm. Pečieme cca 15min na 180 stupňov.
2.
3.
4.
5.
Z vanilkového pudingu (môžme použiť aj zlatý klas), mlieka a cukru uvaríme hustý puding, necháme vychladnúť. Pridáme zmäknuté maslo a gaštanové pyré. Vymixujeme.
6.
Natrieme na vychladnutý korpus.
7.
Vyšľaháme šľahačku a nanesieme na gaštanový krém. Dáme stuhnúť do chladničky.
1 2 3 4 5
Vybrali sme pre vás
cuketový koláč
15 receptov na cuketové koláče, ktorým neodoláte
15 receptov na cuketové koláče, ktorým neodoláte
Cuketa je naozaj všestranná. Cuketa, to nie len nevábny cuketový prívarok, ale vykúzlite z nej aj skvelé koláče...
PIERRE BAGUETTE
Ste v jedení objaviteľ alebo skôr klasik? Urobte si jednoduchý test svojej gastroosobnosti
Ste v jedení objaviteľ alebo skôr klasik? Urobte si jednoduchý test svojej gastroosobnosti
Je pre vás každý deň výzvou na nový chuťový zážitok alebo ste skôr typ, ktorý miluje osvedčenú klasiku? Či už sa...
cuketové recepty
Cuketa 10x ináč!
Cuketa 10x ináč!
Cuketa je naozaj univerzálna! Vyčarujete z nej hlavné jedlo, polievku, ľahkú večeru, dezert, nátierku, kompót...