Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK
Recepty na prípravu gaštanového zákusku
INGREDIENCIE
4 ks
vajce
200 g
cukor
200 g
hladká múka
1 balíček
kypriaci prášok
100 ml
olej
10 PL
horúca voda
1 balíček
vanilkový puding
300 ml
mlieko
250 g
maslo
1 PL
cukor
250 g
gaštanové pyré
250 ml
smotana na šľahanie
POSTUP
1.
Celé vajíčka vyšľaháme s cukrom. Postupne prilievame olej, pridávame múku zmiešanú s kypriacim práškom a po lyžičkách horúcu vodu. Cesto vylejeme do vymasteného, vysypaného plechu alebo vystlaný papierom. Ja som použila kruhový s priemerom 26cm. Pečieme cca 15min na 180 stupňov.
2.
3.
4.
5.
Z vanilkového pudingu (môžme použiť aj zlatý klas), mlieka a cukru uvaríme hustý puding, necháme vychladnúť. Pridáme zmäknuté maslo a gaštanové pyré. Vymixujeme.
6.
Natrieme na vychladnutý korpus.
7.
Vyšľaháme šľahačku a nanesieme na gaštanový krém. Dáme stuhnúť do chladničky.
1 2 3 4 5 ... 6
Vybrali sme pre vás
Beautiful big
Vianočné zvyky a tradície sú dôležité, zachovajte ich!
Vianočné zvyky a tradície sú dôležité, zachovajte ich!
Aké sú pre Vás ideálne Vianoce? Ideálne Vianoce sú časom, kedy sa všetci na chvíľku zastavíme, stretneme sa v kruhu...
Orechové linecké
Linecké koláčiky 5x inak
Linecké koláčiky 5x inak
Základný recept na tradičné linecké koláčiky môžte jednoducho upraviť. Ponúkame vám niekoľko chutných variácií.
Eggnog with
Tekutá sladkosť pre dospelých - vaječný likér!
Tekutá sladkosť pre dospelých - vaječný likér!
Čo by to boli za Vianoce bez vaječného likéru, stromčeka, kapra a darčekov? Ešte doteraz si určite pamätáte, že ste ako...