Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK
Recepty na prípravu gaštanového zákusku
INGREDIENCIE
4 ks
vajce
200 g
cukor
200 g
hladká múka
1 balíček
kypriaci prášok
100 ml
olej
10 PL
horúca voda
1 balíček
vanilkový puding
300 ml
mlieko
250 g
maslo
1 PL
cukor
250 g
gaštanové pyré
250 ml
smotana na šľahanie
POSTUP
1.
Celé vajíčka vyšľaháme s cukrom. Postupne prilievame olej, pridávame múku zmiešanú s kypriacim práškom a po lyžičkách horúcu vodu. Cesto vylejeme do vymasteného, vysypaného plechu alebo vystlaný papierom. Ja som použila kruhový s priemerom 26cm. Pečieme cca 15min na 180 stupňov.
2.
3.
4.
5.
Z vanilkového pudingu (môžme použiť aj zlatý klas), mlieka a cukru uvaríme hustý puding, necháme vychladnúť. Pridáme zmäknuté maslo a gaštanové pyré. Vymixujeme.
6.
Natrieme na vychladnutý korpus.
7.
Vyšľaháme šľahačku a nanesieme na gaštanový krém. Dáme stuhnúť do chladničky.
1 2 3 4 5 ... 6
Vybrali sme pre vás
vino a jedlo
11 pravidiel správneho kombinovania jedla s vínom
11 pravidiel správneho kombinovania jedla s vínom
Gurmánsky zážitok už nemusíte hľadať iba v drahých reštauráciách. Naučte sa správne skombinovať dobré víno s jedlom...
Mango, pineapple
Sladké dezerty servírované prakticky v pohári
Sladké dezerty servírované prakticky v pohári
Sladké dobroty naservírované v pohároch si môžte pripraviť aj na niekoľko dní dopredu a pochutiť si hocikedy keď vás...
Close up of rose
Vyberte sa na šípky, teraz je na to ten správny čas!
Vyberte sa na šípky, teraz je na to ten správny čas!
Počas jesenných prechádzok neraz natrafíte na ker posiaty šípkami, no nevenujete mu žiadnu pozornosť. To je veľká...