Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK
Recepty k téme Ghee maslo
Superpotravina ghí je indické prečistené či prepustené maslo, ktoré vonia ako maslo, chutí ako maslo, ale na rozdiel od masla má iné vlastnosti. Neprepaľuje sa, neobsahuje žiadnu mliečnu bielkovinu, je to čistý tuk, nemusí sa chladiť a vydrží až rok. Vo východných kultúrach sa používa už 1000 rokov. Používa sa prakticky v každom tradičnom indickom jedle. Na rozdiel od masla, ktoré sa varí len do okamžiku, kedy sa začne voda odparovať a oddelí sa mliečna sušina (a klesne na dno), ghí sa varí do tej doby, než sa mliečna sušina začne karamelizovať. Má vynikajúcu vôňu a orechovú chuť. Dočítať ...
Vybrali sme pre vás
vino a jedlo
11 pravidiel správneho kombinovania jedla s vínom
11 pravidiel správneho kombinovania jedla s vínom
Gurmánsky zážitok už nemusíte hľadať iba v drahých reštauráciách. Naučte sa správne skombinovať dobré víno s jedlom...
hokkaido recepty
3 naozaj netradičné recepty z hokkaido tekvice
3 naozaj netradičné recepty z hokkaido tekvice
Máte pocit, že už ste skúšali z hokkaido tekvice úplne všetko? Máme pre vás recepty na dva nápoje a džem z hokkaido...
Mango, pineapple
Sladké dezerty servírované prakticky v pohári
Sladké dezerty servírované prakticky v pohári
Sladké dobroty naservírované v pohároch si môžte pripraviť aj na niekoľko dní dopredu a pochutiť si hocikedy keď vás...