Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK
Recepty na prípravu gnocchi
Recept pre každého kuchára, množstvo receptov pre pečenie a varenie. Recepty pre chutný život. Slovenské jedlá a medzinárodná kuchyňa
INGREDIENCIE
500 g
zemiaky
80 g
hladká múka
2 ks
žĺtok
50 g
maslo
soľ
400 ml
sladká smotana
200 g
syr Eidam
2 strúčiky
cesnak
petržlenová vňať
soľ
POSTUP
1.
Zemiaky v šupke uveríme, a potom ich olúpeme a prelisujeme na kašu. Do zemiakov urobíme dieru, do ktorej pridáme múku, žĺtky, rozpustené maslo a soľ. Všetko riadne prepláchneme, aby vzniklo tuhé zemiakové cesto. Pripravené cesto rozdelíme na tri kusy a z každého vyvaľkáme 1 cm hrubý valec, ktorý rozkrojíme na malé kúsky.
2.
V dlaniach z týchto kúskov vytvoríme malé guličky. Potom ich vložíme do vriacej osolenej vody a varíme až pokiaľ nevyplávajú na hladinu vody. Uvarené gocchi vyberieme a scedíme.
3.
V menšom hrnci dáme ohriať smotanu, v ktorej rozmiešame nahrubo nastrúhaný syr. Potom pridáme cesnak a osolíme. Syrovú omáčku hrejeme tak dlho, pokiaľ sa syr nerozpustí. Pripravenou omáčkou polejeme uvarené gnocchi. Napokon posypeme syrom a ozdobíme zelenou petržlenovou vňaťou.
Vybrali sme pre vás
Hot Chocolate
Doprajte si šálku poctivej horúcej čokolády!
Doprajte si šálku poctivej horúcej čokolády!
Spomaľte, zastavte sa na chvíľu a doprajte si čarovné chvíle pri šálke poriadnej horúcej čokolády.
Pomelo
Video: Ako ošúpať pomelo?
Video: Ako ošúpať pomelo?
Zistite, prečo sa pomelo predáva vo fólii a ako ho efektívne a rýchlo zbaviť hrubej šupky.
Omeleta
Viete ako pripraviť dokonalú omeletu?
Viete ako pripraviť dokonalú omeletu?
Zvládnite prípravu francúzskej omelety a dajte svojím raňajkám nový rozmer.