Pridať recept

Recepty na prípravu gnocchi

Recept pre každého kuchára, množstvo receptov pre pečenie a varenie. Recepty pre chutný život. Slovenské jedlá a medzinárodná kuchyňa
INGREDIENCIE
500 g
zemiaky
80 g
hladká múka
2 ks
žĺtok
POSTUP
1.
Zemiaky v šupke uveríme, a potom ich olúpeme a prelisujeme na kašu. Do zemiakov urobíme dieru, do ktorej pridáme múku, žĺtky, rozpustené maslo a soľ. Všetko riadne prepláchneme, aby vzniklo tuhé zemiakové cesto. Pripravené cesto rozdelíme na tri kusy a z každého vyvaľkáme 1 cm hrubý valec, ktorý rozkrojíme na malé kúsky.
2.
V dlaniach z týchto kúskov vytvoríme malé guličky. Potom ich vložíme do vriacej osolenej vody a varíme až pokiaľ nevyplávajú na hladinu vody. Uvarené gocchi vyberieme a scedíme.