Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK
Recepty na prípravu granadíru
INGREDIENCIE
800 g
zemiaky
500 g
cestoviny
100 g
slanina
1 ks
cibuľa
soľ
mletá červená paprika
mleté čierne korenie
POSTUP
1.
Najprv si v osolenej vode uvaríme cestoviny. Najlepšie, a podľa originálu, sú fliačky, ale kludne môžeme použiť aj mušličky, mašličky či čokoľvek čo práve zavadzia v špajzi.
2.
Zemiaky nakrájame na kocky a tiež uvaríme v osolenej vode.
3.
Cestovinu pridáme k zemiakom a zamiešame.
4.
Medzitým si nakrájame cibuľu a slaninu na kocky. Opražíme spolu na oleji.
5.
Do opraženej slaniny pridáme červenu papriku. Paprikou nešetríme, granadír má byť pekne červený. Kratučko spolu opražime a potom pridáme asi 1-2 dcl vody. Trocha povaríme.
6.
Slaninku nakoniec pridáme do zemiakov. Dobre zamiešame, dochutíme soľou a čiernym mletým korením. Podávame s čalamádou alebo kyslými uhorkami.
Vybrali sme pre vás
Omeleta
Viete ako pripraviť dokonalú omeletu?
Viete ako pripraviť dokonalú omeletu?
Zvládnite prípravu francúzskej omelety a dajte svojím raňajkám nový rozmer.
Mrkva
V hlavnej úlohe (ne)obyčajná mrkva - od nátierky až po koláč
V hlavnej úlohe (ne)obyčajná mrkva - od nátierky až po koláč
Mrkva je naša! Je lokálna, zdravá, dobre skladovateľná a teda dostupná takmer celoročne.
Kompóty
Kompóty sú v kurze!
Kompóty sú v kurze!
Kúsok leta v treskúcej zime zabezpečia domáce zaváraniny.