Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK
Recepty na prípravu gréckeho šalátu
INGREDIENCIE
2 ks
libanonská uhorka
4 ks
paradajka
2 ks
španielská cibuľa
80 g
syr Feta
1/2 pohárov
oliva Kalamata
3 PL
olivový olej
2 PL
hnedý ocot
podľa chuti
soľ
podľa chuti
mleté čierne korenie
trochu
oregáno lístky
POSTUP
Uhorku, paradajky nakrájame na väčšie kúsky. Cibuľu nakrájame na kolieska. Pridáme vykôstkované olivy a rozmrvený syr feta. Olivový olej zmiešame s octom a poriadne premiešame. Nalejeme ho na šalát, dochutíme korením a soľou. Môžeme podávať na listoch hlávkového šalát, samostatne alebo s čerstvým chlebom, prizdobíme lístkami oregana.
Vybrali sme pre vás
Mrkva
V hlavnej úlohe (ne)obyčajná mrkva - od nátierky až po koláč
V hlavnej úlohe (ne)obyčajná mrkva - od nátierky až po koláč
Mrkva je naša! Je lokálna, zdravá, dobre skladovateľná a teda dostupná takmer celoročne.
Kompóty
Kompóty sú v kurze!
Kompóty sú v kurze!
Kúsok leta v treskúcej zime zabezpečia domáce zaváraniny.