Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK
Recepty na prípravu halloween jedál

Halloween, recepty pre každého kuchára. Chutné recepty online. Halloween, tipy a triky ako si pochutnať na skvelom jedle.

INGREDIENCIE
1 ks
tekvica
1/2 ks
zeler
3 strúčiky
cesnak
trochu
soľ
trochu
mleté čierne korenie
100 g
strúhaný parmezán
10 PL
creme balsamico
trochu
olivový olej
100 g
píniové oriešky
POSTUP
1.
Tekvicu a menší kúsok zeleru treba očistiť a pokrájať na malé kocky. Strúčiky cesnaku popučiť - stačí rozpučiť, aby cesnak pustil arómu, netreba na drobné kúsky. Tekvicu s zelerom a cesnakom najskôr mierne opečieme dáme variť do primeraného množstva vody, aby bola polievka krémová. Polievku osolíme a pridáme čierne korenie.
2.
Po asi 15 minútach by mala byť tekvica mäkká. Rozmixujeme zeleninu ponorným mixérom, vlejeme smotanu na varenie a krátko povaríme.
3.
Medzitým si v panvici nahrejeme trošku olivového oleja a opražíme píniové oriešky. Môžeme ich trochu posoliť, prípadne zmiešať s troškou mletého čili korenia.
4.
Polievku servírujeme s troškou balsamikového krému (hustejšia a sladšia verzia balsamikového octu), posypanú parmezánom a píniovými orieškami.
Vybrali sme pre vás
Mrkva
V hlavnej úlohe (ne)obyčajná mrkva - od nátierky až po koláč
V hlavnej úlohe (ne)obyčajná mrkva - od nátierky až po koláč
Mrkva je naša! Je lokálna, zdravá, dobre skladovateľná a teda dostupná takmer celoročne.
Kompóty
Kompóty sú v kurze!
Kompóty sú v kurze!
Kúsok leta v treskúcej zime zabezpečia domáce zaváraniny.