Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK
Recepty na prípravu hoväzej polievky
INGREDIENCIE
300 g
predné hovädzie mäso
1 ks
mrkva
1 ks
petržlen
1/4 ks
zeler
1 ks
cibuľa
podľa chuti
čierne korenie
podľa chuti
soľ
100 g
polievkové rezance
podľa chuti
petržlenová vňať
1,5 litre
voda
POSTUP
1.
Hovädzie mäso umyjeme, vložíme do tlakového hrnca, zalejeme asi 1,5 studenej vody, pridáme soľ, čierne korenie, celú cibuľu a hrniec uzavrieme. Varíme asi 50 minút.
2.
Medzitým si pripravíme zeleninu. Umyjeme ju a nakrájame na malé kocky alebo na kolieska. Po odkrytí pokrievky vyberieme mäkké mäso, zeleninu vložíme do vývaru, uzavrieme pokrievkou a ešte asi 7 minút varíme.
3.
Potom zoberieme hrniec z ohňa a opäť otvoríme. Polievku prelejeme, doplníme vodou na jeden a tri štvrte litru a privedieme do varu. Pridáme rezance a mäso nakrájané na malé kúsky. Varíme ešte 5 minút. Dochutíme a pridáme pokrájanú petržlenovú vňať.
4.
Keď nemáme tlakový hrniec, doba varenia sa predĺži cca o 1 hodinu.
1 2 3 4 5
Vybrali sme pre vás
Pomelo
Video: Ako ošúpať pomelo?
Video: Ako ošúpať pomelo?
Zistite, prečo sa pomelo predáva vo fólii a ako ho efektívne a rýchlo zbaviť hrubej šupky.
Omeleta
Viete ako pripraviť dokonalú omeletu?
Viete ako pripraviť dokonalú omeletu?
Zvládnite prípravu francúzskej omelety a dajte svojím raňajkám nový rozmer.
Mrkva
V hlavnej úlohe (ne)obyčajná mrkva - od nátierky až po koláč
V hlavnej úlohe (ne)obyčajná mrkva - od nátierky až po koláč
Mrkva je naša! Je lokálna, zdravá, dobre skladovateľná a teda dostupná takmer celoročne.