Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK
Recepty na prípravu hrnčekovej bábovky
INGREDIENCIE
2 hrnčeky
múka polohrubá
1 hrnček
cukor
1 hrnček
mlieko
1/2 hrnčekov
olej
2 ks
vajce
1 ks
vanilkový cukor
1 ks
kypriaci prášok
2 PL
kakao
POSTUP
1.
Vyšľaháme si celé vajíčka s cukrom. Pomaly prilievame mlieko, potom olej, na záver pridáme múku s práškom do pečiva. Polovicu cesta si vylejeme do vymastenej a hrubou múkou vysypanej bábovkovej formy.
2.
Do druhej polovice pridáme kakao a poriadne premiešame. Tmavé cesto nalejeme v ľubovoľných tvaroch na biele cesto a dáme do vyhriatej rúry na 180 stupňov asi na 20 minút. Upečenú bábovku môžme posypať práškovým cukrom.
Vybrali sme pre vás
Omeleta
Viete ako pripraviť dokonalú omeletu?
Viete ako pripraviť dokonalú omeletu?
Zvládnite prípravu francúzskej omelety a dajte svojím raňajkám nový rozmer.
Mrkva
V hlavnej úlohe (ne)obyčajná mrkva - od nátierky až po koláč
V hlavnej úlohe (ne)obyčajná mrkva - od nátierky až po koláč
Mrkva je naša! Je lokálna, zdravá, dobre skladovateľná a teda dostupná takmer celoročne.
Kompóty
Kompóty sú v kurze!
Kompóty sú v kurze!
Kúsok leta v treskúcej zime zabezpečia domáce zaváraniny.