Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK
Recepty na prípravu hŕskovej polievky
INGREDIENCIE
1/2 hrnčekov
šošovica
1/2 hrnčekov
fazuľa
1/2 hrnčekov
hrach
1/2 hrnčekov
krúpy
2 PL
masť
2 PL
hladká múka
soľ
majorán
6 strúčikov
cesnak
1 PL
vegeta
1 štipka
mletá červená paprika
POSTUP
1.
Prebraté a umyté strukoviny a krúpy namočíme do vody a uvaríme domäkka.
2.
Z masti a múky pripravíme zápražku, pridáme mletú papriku, zalejeme studenou vodou a pridáme do uvarených strukovín.
3.
Polievku osolíme, ochutíme vegetou, pridáme pretlačený cesnak a nakoniec majorán. Podávame s pečivom alebo oškvarkovými pagáčmi.
Vybrali sme pre vás
Omeleta
Viete ako pripraviť dokonalú omeletu?
Viete ako pripraviť dokonalú omeletu?
Zvládnite prípravu francúzskej omelety a dajte svojím raňajkám nový rozmer.
Mrkva
V hlavnej úlohe (ne)obyčajná mrkva - od nátierky až po koláč
V hlavnej úlohe (ne)obyčajná mrkva - od nátierky až po koláč
Mrkva je naša! Je lokálna, zdravá, dobre skladovateľná a teda dostupná takmer celoročne.
Kompóty
Kompóty sú v kurze!
Kompóty sú v kurze!
Kúsok leta v treskúcej zime zabezpečia domáce zaváraniny.