Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK
Recepty na prípravu hubovej pizze
INGREDIENCIE
500 g
hladká múka
300 ml
vlažná voda
40 g
droždie
3 PL
olivový olej
štipiek
soľ
250 g
šampiňóny
2 ks
cibuľa
3 ks
jarná cibuľka
štipiek
soľ
štipiek
mleté čierne korenie
6 PL
kečup
trochu
olej
200 g
tvrdý syr na posypanie
POSTUP
1.
Šampiňóny pokrájame na väčšie kolieska, dochutíme soľou a opražíme ich na troche rozpáleného oleja. Preložíme ich na tanier a na tom istom oleji opražíme nadrobno nasekanú cibuľu. Necháme ju vychladnúť.
2.
Vo vlažnej vode necháme vykysnúť rozmrvené droždie. Do misky nasypeme múku, droždie, olej, soľ a vypracujeme vláčne cesto. Vyvaľkáme ho na pomúčenej doske na tvar plechu alebo môžeme spraviť 4 maličké pizze.
3.
Pripravené cesto potrieme kečupom, posypeme 1/4 syra, obložíme pripravenými hubami a cibuľou. Posypeme zvyšným syrom a pečieme vo vyhriatej rúre do chrumkava.
Vybrali sme pre vás
Omeleta
Viete ako pripraviť dokonalú omeletu?
Viete ako pripraviť dokonalú omeletu?
Zvládnite prípravu francúzskej omelety a dajte svojím raňajkám nový rozmer.
Mrkva
V hlavnej úlohe (ne)obyčajná mrkva - od nátierky až po koláč
V hlavnej úlohe (ne)obyčajná mrkva - od nátierky až po koláč
Mrkva je naša! Je lokálna, zdravá, dobre skladovateľná a teda dostupná takmer celoročne.
Kompóty
Kompóty sú v kurze!
Kompóty sú v kurze!
Kúsok leta v treskúcej zime zabezpečia domáce zaváraniny.