Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK
Recepty na prípravu hubovej praženice
INGREDIENCIE
500 g
huby
2 ks
cibuľa
50 g
anglická slanina
1/2 KL
drvená rasca
trochu
vývar
8 ks
vajce
podľa chuti
soľ
podľa chuti
mleté čierne korenie
POSTUP
1.
Huby umyjeme, očistíme a nakrájame na menšie kúsky. Cibuľu ošúpeme a nasekáme nadrobno. Slaninu nakrájame na malé kocky a opražíme ju na rozpálenom oleji.
2.
Pridáme nasekanú cibuľu a opražíme ju dosklovita. Prisypeme huby, posypeme ich rascou, prikryjeme pokrievkou a dusíme domäkka na miernom ohni. Podľa potreby huby trochu podlejeme vývarom.
3.
Vajcia rozmiešame v miske so soľou a korením. Prilejeme ich do panvice k hubovej zmesi a miešame, kým sa nezrazí. Podávame s čerstvým pečivom.
Vybrali sme pre vás
Omeleta
Viete ako pripraviť dokonalú omeletu?
Viete ako pripraviť dokonalú omeletu?
Zvládnite prípravu francúzskej omelety a dajte svojím raňajkám nový rozmer.
Mrkva
V hlavnej úlohe (ne)obyčajná mrkva - od nátierky až po koláč
V hlavnej úlohe (ne)obyčajná mrkva - od nátierky až po koláč
Mrkva je naša! Je lokálna, zdravá, dobre skladovateľná a teda dostupná takmer celoročne.
Kompóty
Kompóty sú v kurze!
Kompóty sú v kurze!
Kúsok leta v treskúcej zime zabezpečia domáce zaváraniny.