Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK
Recepty na prípravu hubového rizota
INGREDIENCIE
250 g
ryža
100 g
karotka
4 PL
olej
300 g
čerstvé huby
400 ml
hubový vývar
2 ks
cibuľa
mleté čierne korenie
soľ
drvená rasca
cibuľová vňať
POSTUP
1.
Na časti rozohriatom oleji speníme nahrubo pokrájanú cibuľu a huby pokrájané na plátky. Osolíme, okoreníme a dusíme, až kým sa neodparí voda, ktoré pustili huby.
2.
Prepláchnutú a odkvapkanú ryžu opražíme na zvyšnom oleji, pridáme huby a zalejeme vývarom a necháme zovrieť za stáleho miešania. Prikryjeme rizoto a v mierne predhriatej rúre dusíme približne štvrť hodinku. Na záver pridáme pokrájané karotky a necháme ešte v rúre približne aspoň 10 minút. Na záver rizoto na tanieri ozdobíme vňaťou mladej cibuľky.
Vybrali sme pre vás
Chladnička
Dajte zbohom chaosu v chladničke!
Dajte zbohom chaosu v chladničke!
Otvoriť, vytiahnuť a zavrieť. Tak by to malo s chladničkami fungovať. Bohužiaľ, realita je trošku iná.
Hot Chocolate
Doprajte si šálku poctivej horúcej čokolády!
Doprajte si šálku poctivej horúcej čokolády!
Spomaľte, zastavte sa na chvíľu a doprajte si čarovné chvíle pri šálke poriadnej horúcej čokolády.
Pomelo
Video: Ako ošúpať pomelo?
Video: Ako ošúpať pomelo?
Zistite, prečo sa pomelo predáva vo fólii a ako ho efektívne a rýchlo zbaviť hrubej šupky.