Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK
Recepty na prípravu jablkovej žemľovky
INGREDIENCIE
4 ks
staršie rožky
500 ml
mlieko
500 g
postrúhané jablká
20 g
hrozienka
2 ks
vajce
2 PL
práškový cukor
1 ks
vanilkový cukor
1 ks
škoricový cukor
trochu
tuk a strúhanka na vymastenie a vysypanie pechu, alebo zapekacej misy
POSTUP
1.
Rožky nakrájame na tenké plátky a navlhčíme mliekom s rozšľahanými vajíčkami a cukrom. Jablká očistíme a nastrúhame.
2.
Ohňovzdornú nádobu vymastíme a vysypeme strúhankou. Na dno poukladáme rožky, na ne rozložíme jablká, posypeme polovicou vanilkového cukru a škoricovým cukrom.
3.
Zakryjeme navlhčenými rožkami a znova poukladáme jablká, ktoré posypeme vanilkovým a škoricovým cukrom a očistenými, v horúcej vode umytými hrozienkami. Nakoniec uložíme zvyšok navlhčených rožkov a upečieme.
Vybrali sme pre vás
Omeleta
Viete ako pripraviť dokonalú omeletu?
Viete ako pripraviť dokonalú omeletu?
Zvládnite prípravu francúzskej omelety a dajte svojím raňajkám nový rozmer.
Mrkva
V hlavnej úlohe (ne)obyčajná mrkva - od nátierky až po koláč
V hlavnej úlohe (ne)obyčajná mrkva - od nátierky až po koláč
Mrkva je naša! Je lokálna, zdravá, dobre skladovateľná a teda dostupná takmer celoročne.
Kompóty
Kompóty sú v kurze!
Kompóty sú v kurze!
Kúsok leta v treskúcej zime zabezpečia domáce zaváraniny.