Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK
Recepty na prípravu jablkových muffinov
INGREDIENCIE
2 šálky
múka polohrubá
1/2 šálok
kryštálový cukor
1 balíček
prášok do pečiva DrOetker
1 šálka
mlieko
1/2 šálok
olej
1/2 šálok
jablkové želé
2 ks
vajce
1 PL
mletá škorica
POSTUP
1.
Šálka má objem 250 ml. Mlieko, olej, vajcia a jablkové želé vymiešame. Ak nemáte jablkové želé, môže použiť jablkovú (alebo inú) detskú výživu, alebo stačí očistiť pár jabĺk, podusiť ich do zmäknutia, rozmixovať na kašu a vychladnuté pridať do muffiniek
2.
do tekutej zmesi pridáme múku, cukor, prášok do pečiva a škoricu. S cukrom opatrne, množstvo dajte podľa toho aké máte radi sladké a tiež podľa sladkosti / kyslosti jabĺk
3.
hmotu vymiešame do hladka a rozdelíme do maffinkového plechu
4.
pečieme na 180°C asi 20 - 25 minút
5.
vychladnuté maffiny môžeme ozdobiť jablkovým želé
Vybrali sme pre vás
Mrkva
V hlavnej úlohe (ne)obyčajná mrkva - od nátierky až po koláč
V hlavnej úlohe (ne)obyčajná mrkva - od nátierky až po koláč
Mrkva je naša! Je lokálna, zdravá, dobre skladovateľná a teda dostupná takmer celoročne.
Kompóty
Kompóty sú v kurze!
Kompóty sú v kurze!
Kúsok leta v treskúcej zime zabezpečia domáce zaváraniny.