Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK
Recepty na prípravu jablkového koláča
INGREDIENCIE
40 dkg
hladká múka
25 dkg
maslo
1/2 balíčkov
kypriaci prášok do pečiva
15 dkg
práškový cukor
2 PL
mlieko
2 ks
vajce
1 kg
jablko
1/2 balíčkov
vanilkový cukor
podľa chuti
kryštálový cukor
podľa chuti
mletá škorica
POSTUP
1.
Na doske preosejeme múku, rozmrvíme v nej maslo, rozmiešame prášok do pečiva a cukor. Pridáme vajcia a keby bolo cesto tvrdé pridáme 2 lyžice mlieka. Všetky tieto prísady na cesto spracujeme a rozdelíme na dva rovnaké diely. Jeden diel vyvaľkáme a prenesieme valčekom na maslom pomastený a múkou vysypaný plech (plech som použila s rozmerom 36x26 cm, ale kľudne môže byť aj menší).
2.
Ja som si pomohla papierom na pečenie, kde som si podľa plechu obkreslila potrebnú veľkosť, a cesto som na papieri vyvaľkala. Pomocou papiera a valčeka som cesto preložila na plech.
3.
Na cesto dáme nastrúhané jablká, posypeme vanielkovým a kryštálovým cukrom a ešte škoricou.
4.
Na jablká dáme druhý diel vyvaľkaného cesta, popicháme vidličkou a dáme upiecť v rozohriatej rúre asi na 200 stupňov, až kým koláč nechytí ružovkastý nádych.
5.
Po upečení a vychladnutí posypeme práškovým cukrom a pokrájame.
6.
Prajem dobrú chuť!
1 2 3 4 5 ... 19
Vybrali sme pre vás
PIERRE BAGUETTE
Ste v jedení objaviteľ alebo skôr klasik? Urobte si jednoduchý test svojej gastroosobnosti
Ste v jedení objaviteľ alebo skôr klasik? Urobte si jednoduchý test svojej gastroosobnosti
Je pre vás každý deň výzvou na nový chuťový zážitok alebo ste skôr typ, ktorý miluje osvedčenú klasiku? Či už sa...
Raňajky
Video: Správne raňajky zmenia váš deň!
Video: Správne raňajky zmenia váš deň!
Pozrite sa, čo zvoliť na raňajky, aby bol váš deň plný energie a pohody.
Seasoning spices
Sušená zelenina na ochucovanie jedál - domáca vegeta!
Sušená zelenina na ochucovanie jedál - domáca vegeta!
Čím ďalej tým viac do slovenských kuchýň prenikajú trendy variť len z čerstvých surovín, bez umelých ochucovadiel. Vždy...