Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK
Recepty na prípravu jablkového koláča
INGREDIENCIE
40 dkg
hladká múka
25 dkg
maslo
1/2 balíčkov
kypriaci prášok do pečiva
15 dkg
práškový cukor
2 PL
mlieko
2 ks
vajce
1 kg
jablko
1/2 balíčkov
vanilkový cukor
podľa chuti
kryštálový cukor
podľa chuti
mletá škorica
POSTUP
1.
Na doske preosejeme múku, rozmrvíme v nej maslo, rozmiešame prášok do pečiva a cukor. Pridáme vajcia a keby bolo cesto tvrdé pridáme 2 lyžice mlieka. Všetky tieto prísady na cesto spracujeme a rozdelíme na dva rovnaké diely. Jeden diel vyvaľkáme a prenesieme valčekom na maslom pomastený a múkou vysypaný plech (plech som použila s rozmerom 36x26 cm, ale kľudne môže byť aj menší).
2.
Ja som si pomohla papierom na pečenie, kde som si podľa plechu obkreslila potrebnú veľkosť, a cesto som na papieri vyvaľkala. Pomocou papiera a valčeka som cesto preložila na plech.
3.
Na cesto dáme nastrúhané jablká, posypeme vanielkovým a kryštálovým cukrom a ešte škoricou.
4.
Na jablká dáme druhý diel vyvaľkaného cesta, popicháme vidličkou a dáme upiecť v rozohriatej rúre asi na 200 stupňov, až kým koláč nechytí ružovkastý nádych.
5.
Po upečení a vychladnutí posypeme práškovým cukrom a pokrájame.
6.
Prajem dobrú chuť!
1 2 3 4 5 ... 19
Vybrali sme pre vás
hokkaido recepty
3 naozaj netradičné recepty z hokkaido tekvice
3 naozaj netradičné recepty z hokkaido tekvice
Máte pocit, že už ste skúšali z hokkaido tekvice úplne všetko? Máme pre vás recepty na dva nápoje a džem z hokkaido...
vino a jedlo
11 pravidiel správneho kombinovania jedla s vínom
11 pravidiel správneho kombinovania jedla s vínom
Gurmánsky zážitok už nemusíte hľadať iba v drahých reštauráciách. Naučte sa správne skombinovať dobré víno s jedlom...
Mango, pineapple
Sladké dezerty servírované prakticky v pohári
Sladké dezerty servírované prakticky v pohári
Sladké dobroty naservírované v pohároch si môžte pripraviť aj na niekoľko dní dopredu a pochutiť si hocikedy keď vás...