Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK
Recepty na prípravu jablkového závinu
INGREDIENCIE
1/4 kg
polohrubá múka
30 g
margarín
soľ
1 ks
vajce
1 KL
ocot
vlažná voda
1 kg
jablko
120 g
cukor
80 g
strúhanka
mletá škorica
100 g
maslo
1/2 ks
vajce
práškový cukor
POSTUP
1.
Do múky pridáme roztopený tuk, vajce, soľ, ocot, vlažnú vodu a vypracujeme cesto. Vypracované cesto prikryjeme zohriatou nádobou a necháme 15 minút stáť.
2.
Na pomúčenom obruse yyťahujeme cesto do šírky a dĺžky, Okraje z vytiahnutého cesta opatrne odrežeme.
3.
Cesto posypeme strúhankou, postrúhanými očistenými jablkami, cukrom, škoricou a pokvapkáme roztopeným maslom.
4.
Pomocou obrusu zvinieme, dáme na vymastený plech a potrieme vajcom, do ktorého sme pridali trochu roztopeného masla a upečieme.
Vybrali sme pre vás
Pomelo
Video: Ako ošúpať pomelo?
Video: Ako ošúpať pomelo?
Zistite, prečo sa pomelo predáva vo fólii a ako ho efektívne a rýchlo zbaviť hrubej šupky.
Omeleta
Viete ako pripraviť dokonalú omeletu?
Viete ako pripraviť dokonalú omeletu?
Zvládnite prípravu francúzskej omelety a dajte svojím raňajkám nový rozmer.
Mrkva
V hlavnej úlohe (ne)obyčajná mrkva - od nátierky až po koláč
V hlavnej úlohe (ne)obyčajná mrkva - od nátierky až po koláč
Mrkva je naša! Je lokálna, zdravá, dobre skladovateľná a teda dostupná takmer celoročne.