Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK
Recepty na prípravu jahňacieho mäsa
Jahňacie mäso, recepty pre každého kuchára. Chutné recepty online. Jahňacie mäso, tipy a triky ako si pochutnať na skvelom jedle.
INGREDIENCIE
500 g
mrkva
200 ml
smotana
150 ml
biele víno
800 g
jahňacie pliecko
4 strúčiky
cesnak
2 PL
hladká múka
2 ks
cibuľa
1 liter
mäsový vývar
2 PL
maslo
50 g
kapary
1 PL
citrónová kôra
1 PL
citrónová šťava
1 zväzok
pažitka
1 stonka
estragón
mleté čierne korenie
soľ
POSTUP
1.
Mäso nakrájame na hrubšie plátky a vložíme do vriaceho vývaru. Okoreníme, osolíme, pridáme štvrtinky cesnaku a cibule. Potom teplotu znížime a varíme asi hodinu mäso domäkka. Mrkvu vložíme a povaríme približne 10 minút, až kým mrkva nezmäkne.
2.
Precedíme vývar a mrkvu aj s mäsom dáme bokom na teplé miesto. Zápražku z masla múky dáme do vývaru, dôkladne prešľaháme a povaríme asi 20 minút. Následne primiešame nakrájanú pažítku, estragón, citrónovú kôru, kapary a citrónovú šťavu. Zjemníme smotanou a vínom. Mäso prelejeme omáčkou a servírujeme s uvarenou mrkvou a môžeme podávať s hranolčekmi.
1 2 3 4 5 ... 9
Vybrali sme pre vás
Pomelo
Video: Ako ošúpať pomelo?
Video: Ako ošúpať pomelo?
Zistite, prečo sa pomelo predáva vo fólii a ako ho efektívne a rýchlo zbaviť hrubej šupky.
Omeleta
Viete ako pripraviť dokonalú omeletu?
Viete ako pripraviť dokonalú omeletu?
Zvládnite prípravu francúzskej omelety a dajte svojím raňajkám nový rozmer.
Mrkva
V hlavnej úlohe (ne)obyčajná mrkva - od nátierky až po koláč
V hlavnej úlohe (ne)obyčajná mrkva - od nátierky až po koláč
Mrkva je naša! Je lokálna, zdravá, dobre skladovateľná a teda dostupná takmer celoročne.