Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK
Recepty na prípravu jahodovej rolády
INGREDIENCIE
6 ks
vajce
6 PL
práškový cukor
5 PL
polohrubá múka
1 balíček
kypriaci prášok do pečiva
2 PL
citrónová šťava
trochu
citrónová kôra
500 g
mäkký tvaroh
100 ml
smotana na šľahanie
1 balíček
vanilkový cukor
60 g
práškový cukor
podľa chuti
jahody
POSTUP
1.
Celé vajcia s práškovým cukrom vyšľaháme do penista. Pridáme postrúhanú citrónovú kôru a troška citrónovej šťavy (ja dávam kvôli tomu, že cesto pekne vonia). Pridáme múku rozmiešanú s kypriacim práškom do pečiva a premiešame.
2.
Cesto vylejeme na plech (na veľký a hlboký plech 36x26 cm) vyložený papierom na pečenie a vo vyhriatej rúre pečieme asi 10-15 minút na 180 °C.
3.
Zatiaľ si pripravíme tvarohovú plnku. Tvaroh rozmiešame s práškovým a vanilkovým cukrom a pridáme šľahačkovú smotanu (ja som dávala 33%)
4.
Upečenú roládu dáme hneď na vlhkú utierku, zvinieme a necháme vychladnúť.
5.
Po vychladnutí opatrne stiahneme papier.
6.
Roládu rozvinieme, natrieme plnkou a poukladáme polovičky jahôd a opatrne zvinieme.
7.
Dobrú chuť!
Vybrali sme pre vás
Omeleta
Viete ako pripraviť dokonalú omeletu?
Viete ako pripraviť dokonalú omeletu?
Zvládnite prípravu francúzskej omelety a dajte svojím raňajkám nový rozmer.
Mrkva
V hlavnej úlohe (ne)obyčajná mrkva - od nátierky až po koláč
V hlavnej úlohe (ne)obyčajná mrkva - od nátierky až po koláč
Mrkva je naša! Je lokálna, zdravá, dobre skladovateľná a teda dostupná takmer celoročne.
Kompóty
Kompóty sú v kurze!
Kompóty sú v kurze!
Kúsok leta v treskúcej zime zabezpečia domáce zaváraniny.