Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK
Recepty na prípravu jahodovej torty
INGREDIENCIE
4 ks
vajce
150 g
hladká múka
1 balíček
vanilínový cukor
140 g
krupicový cukor
600 g
jahody
400 g
kyslá smotana
150 g
práškový cukor
200 g
šľahačka
2 balíčky
želatína v prášku
1 KL
citrónová kôra
trochu
čokoládové piliny
trochu
tuk na vymastenie
trochu
múka na vysypanie formy
POSTUP
1.
Najskôr si pripravíme cesto: Zmiešame žĺtky s krupicovým a vanilkovým cukrom do peny. Primiešame nastrúhanú citrónovú kôru. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh, ktorý pridáme do zmesi. Nakoniec opatrne vmiešame múku.
2.
Tortovú formu vymažeme trochou masla a posypeme múkou a cesto vložíme do nej. Dáme piecť do vyhriatej rúry na pol hodiny pri teplote 180°C. Keď je korpus upečený, necháme ho vychladnúť.
3.
Medzitým si pripravíme náplň: Polovicu jahôd umyjeme, nakrájame na kúsky a zmiešame s kyslou smotanou, práškovým cukrom a vyšľahanou šľahačkou. Podľa návodu si pripravíme želatínu, ktorú do krému tiež vmiešame.
4.
Korpus rozrežeme priečne na dve polovice, hornú dáme nabok a spodnú natrieme väčšou polovicou krému. Potom naň položíme hornú polovicu a tiež ju natrieme krémom. Dáme do chladničky na pár hodín stuhnúť.
5.
Navrch nasypeme zbytok jahôd nakrájaných na drobné kúsky a zo strán ozdobíme čokoládovými pilinami.
1 2 3 4 5 ... 6
Vybrali sme pre vás
Pomelo
Video: Ako ošúpať pomelo?
Video: Ako ošúpať pomelo?
Zistite, prečo sa pomelo predáva vo fólii a ako ho efektívne a rýchlo zbaviť hrubej šupky.
Omeleta
Viete ako pripraviť dokonalú omeletu?
Viete ako pripraviť dokonalú omeletu?
Zvládnite prípravu francúzskej omelety a dajte svojím raňajkám nový rozmer.
Mrkva
V hlavnej úlohe (ne)obyčajná mrkva - od nátierky až po koláč
V hlavnej úlohe (ne)obyčajná mrkva - od nátierky až po koláč
Mrkva je naša! Je lokálna, zdravá, dobre skladovateľná a teda dostupná takmer celoročne.