Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK
Recepty na prípravu jedál z jedného hrnca
Jedlá z jedného hrnca, recepty pre každého kuchára. Chutné recepty online. Jedlá z jedného hrnca, tipy a triky ako si pochutnať na skvelom jedle.
INGREDIENCIE
2 poháre
ryža
4 poháre
zeleninový vývar
3 ks
cibuľa
1/3 ks
pór
3 PL
maslo Flora GOLD
100 g
sušené paradajky
trochu
petržlenová vňať
4 ks
mrkva
POSTUP
1.
Cibuľu a pór si nakrájame na drobno a opražíme na oleji do sklovita
2.
Pridáme prepláchnutú ryžu, premiešame a krátko opražíme, asi tak dve, tri minúty.
3.
Zalejeme zeleninovým vývarom a necháme vrieť 5 minút. Medzitým si nastrúha mrkvu na veľkom strúhadle. Po piatich minútach pridáme mrkvu k ryži, dobre zamiešame, plameň stíšíme na minimum, zakryjeme a necháme variť 10 minút.
4.
Sušené paradajky si nakrájame na malé kúsky. Keď je ryža hotová, odstavíme ju z plameňa, primiešame maslo a sušené paradajky. Zakryjeme a necháme postáť ešte 5 minút. Podávame posypané petržlenovou vňaťou a nakrájaným pórom.
1 2 3 4 5
Vybrali sme pre vás
Mrkva
V hlavnej úlohe (ne)obyčajná mrkva - od nátierky až po koláč
V hlavnej úlohe (ne)obyčajná mrkva - od nátierky až po koláč
Mrkva je naša! Je lokálna, zdravá, dobre skladovateľná a teda dostupná takmer celoročne.
Kompóty
Kompóty sú v kurze!
Kompóty sú v kurze!
Kúsok leta v treskúcej zime zabezpečia domáce zaváraniny.