Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK
Recepty na prípravu jedál z morských plodov
INGREDIENCIE
500 g
krevety
1 pohár
majonéza
6 PL
kečup
4 kvapky
tabasco
1 ks
pomaranč
6 ks
šalátový list
POSTUP
1.
Krevety omyjeme v cedidle pod tečúcou vodou. Dáme zvariť 2 litre osolenej vody, potom odtiahneme a na 2 minúty vložíme krevety. Scedíme a necháme vychladnúť.
2.
Majonézu vo veľkej mise rozmiešame s tabaskom a kečupom. Umyjeme pomaranč, z kôry nastrúhame tenké rezančeky a jednu polovicu, cca 125 ml pomaranča vyšťavíme. Šťavu vmiešame do majonézy.
3.
Do omáčky vmiešame krevety. Šalát umyjeme a vysušime. Do každého listu do samostatného poháru naložíme krevety, ozdobíme rezančekmi pomaranču a dáme na 5 minút do chladničky.
1 2 3 4 5
Vybrali sme pre vás
Pomelo
Video: Ako ošúpať pomelo?
Video: Ako ošúpať pomelo?
Zistite, prečo sa pomelo predáva vo fólii a ako ho efektívne a rýchlo zbaviť hrubej šupky.
Omeleta
Viete ako pripraviť dokonalú omeletu?
Viete ako pripraviť dokonalú omeletu?
Zvládnite prípravu francúzskej omelety a dajte svojím raňajkám nový rozmer.
Mrkva
V hlavnej úlohe (ne)obyčajná mrkva - od nátierky až po koláč
V hlavnej úlohe (ne)obyčajná mrkva - od nátierky až po koláč
Mrkva je naša! Je lokálna, zdravá, dobre skladovateľná a teda dostupná takmer celoročne.