Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK
Recepty na prípravu jelenieho gulášu
Jelení guláš, recepty pre každého kuchára. Chutné recepty online. Jelení guláš, tipy a triky ako si pochutnať na skvelom jedle.
INGREDIENCIE
600 g
jelenia lopatka
2 ks
cibuľa
3 PL
masť
štipiek
soľ
štipiek
mleté čierne korenie
1 KL
mletá červená paprika
120 g
čerstvé huby
1 PL
paradajkový pretlak
100 ml
červené víno
4 strúčiky
cesnak
trochu
petržlenová vňať
4 ks
žemľa
150 ml
mlieko
1 ks
vajce
80 g
hrubá múka
trochu
strúhanka
1 PL
petržlenová vňať
štipiek
soľ
POSTUP
1.
Mäso odblaníme, umyjeme, osušíme a pokrájame na kocky. V kastróle si opražíme nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme mäso a za občasného miešania opražíme. Dochutíme soľou, mletým čiernym korením, červenou mletou paprikou, premiešame a podlejeme trochou vody.
2.
Na miernom ohni varíme takmer domäkka. Potom pridáme nadrobno nakrájané huby, paradajkový pretlak, prelisovaný cesnak, víno a dusíme domäkka. Pred podávaním posypeme petržlenovou vňaťou.
3.
Žemle pokrájame na kocky, dáme do misky a zalejeme teplým mliekom (necháme ich nasiaknuť). Pridáme žĺtok, múku, sneh vyšľahaný z bielkov, petržlenovú vňať a strúhanku podľa potreby. Dochutíme soľou a zo zmesi tvarujeme knedle. Vkladáme ich do vriacej osolenej vody, čakáme kým vyplávajú a môžeme podávať s pripraveným gulášom.
Vybrali sme pre vás
Hot Chocolate
Doprajte si šálku poctivej horúcej čokolády!
Doprajte si šálku poctivej horúcej čokolády!
Spomaľte, zastavte sa na chvíľu a doprajte si čarovné chvíle pri šálke poriadnej horúcej čokolády.
Pomelo
Video: Ako ošúpať pomelo?
Video: Ako ošúpať pomelo?
Zistite, prečo sa pomelo predáva vo fólii a ako ho efektívne a rýchlo zbaviť hrubej šupky.
Omeleta
Viete ako pripraviť dokonalú omeletu?
Viete ako pripraviť dokonalú omeletu?
Zvládnite prípravu francúzskej omelety a dajte svojím raňajkám nový rozmer.