Pridať recept

Recepty na prípravu jogurtového zákusku

INGREDIENCIE
3 ks
vajcia
60 g
kryštálový cukor
2 PL
vlažná voda
POSTUP
1.
Žĺtky vyšľaháme s cukrom, postupne pridávame vodu. Potom pridáme kakao a zmes múky, kypriaceho prášku, soli. Cesto dôkladne premiešame a zľahka vmiešame vyšľahané bielka. Plech s rozmermi približne 26 x 34 cm vyložíme papierom na pečenie. Cesto vylejeme na plech a pečieme 15 minút pri teplote 180 °C. Upečené cesto necháme vychladnúť, oddelíme papier a plát rozdelíme na polovicu.
2.
Želatinový stužovať pripravíme podľa návodu a postupne k nemu pridávame jogurt zmiešaný s vanilkovým cukrom. Dôkladne vymiešame. Jednu časť kakaového cesta položíme na plech alebo do obdĺžnikovej nádoby, naukladáme čučoriedky a navrstvíme jogurtovú hmotu. Zarovnáme a položíme druhú časť.