Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK
Recepty na prípravu kapustníkov
Kapustníky, recepty pre každého kuchára. Chutné recepty online. Kapustníky, tipy a triky ako si pochutnať na skvelom jedle.
INGREDIENCIE
200 g
polohrubá múka
80 ml
mlieko
15 g
droždie
30 ml
olej
1 KL
krupicový cukor
1/2 KL
soľ
1 ks
vajce
olej na vymastenie
300 g
kyslá kapusta
1 ks
cibuľa
4 PL
olej
2 PL
krupicový cukor
soľ
POSTUP
1.
Pripravíme si kvások z cukru, droždia a polovičky vlažného mlieka a potom ho necháme vychladnúť. Preosejeme múku a pridáme soľ a kvások, potom zvyšné vlažné mlieko, vajce a zľahka prepracujeme. Prilejeme olej a zo surovín zhotovíme vláčne cesto, ktoré prikryjeme utierkou a necháme ho kysnúť na teplom mieste približne 1 hodinu.
2.
Zohrejeme olej a speníme na ňom pokrájanú cibuľu, potom pridáme kapustu, osladíme, posolíme a mierne podlejeme a budeme dusiť domäkka. Plnku necháme vychladnúť.
3.
Cesto, ktoré nám vykyslo rozdelíme na 9 častí a rozprestrieme na placku. Na každú placku navrstvíme plnku a zabalíme ako buchty. Olejom vymastíme plech a rozložíme naň kapustníky, ktoré budeme piecť pol hodinu pri teplote 180°C.
Vybrali sme pre vás
Chladnička
Dajte zbohom chaosu v chladničke!
Dajte zbohom chaosu v chladničke!
Otvoriť, vytiahnuť a zavrieť. Tak by to malo s chladničkami fungovať. Bohužiaľ, realita je trošku iná.
Hot Chocolate
Doprajte si šálku poctivej horúcej čokolády!
Doprajte si šálku poctivej horúcej čokolády!
Spomaľte, zastavte sa na chvíľu a doprajte si čarovné chvíle pri šálke poriadnej horúcej čokolády.
Pomelo
Video: Ako ošúpať pomelo?
Video: Ako ošúpať pomelo?
Zistite, prečo sa pomelo predáva vo fólii a ako ho efektívne a rýchlo zbaviť hrubej šupky.