Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK
Recepty na prípravu kapustového závinu
INGREDIENCIE
100 g
rastlinný tuk
150 g
hladká múka
1 PL
mlieko
1 ks
vajce
1 ks
vajce na potretie
soľ
200 g
šunka
400 g
kapusta biela hlávková
150 ml
smotana
1 KL
krupicový cukor
1 PL
maslo
mleté čierne korenie
soľ
POSTUP
1.
Preosejeme múku a dáme do nej pokrájaný tuk, mlieko, štipku soli a zo surovín vypracujeme tuhšie a hladké cesto, ktoré zabalíme do fólie a necháme ho na 1 hodinu odležať v chladničke.
2.
Na rezančeky pokrájame kapustu, podlejeme 100 ml osolenej vody a budeme krátko dusiť. Kapustu precedíme a necháme ju odkvapkať. Maslo roztopíme, pridáme kapustu, solíme, okoreníme, osladíme a podlejeme smotanou. Budeme dusiť, až kým nezhustne.
3.
Vykysnuté cesto vyvaľkáme na plát s hrúbkou približne 1 cm. Na plát nanesieme polovicu šunky nakrájanej na plátky a do stredu dáme plnku z kapusty a posypeme ju zvyšnou šunkou. Okraje cesta preložíme cez seba povrch potrieme rozšĺahaným vajíčkom. Vidličkou popicháme závin a budeme ho piecť vo vyhriatej rúre na 160°C približne 50 minút.
Vybrali sme pre vás
Mrkva
V hlavnej úlohe (ne)obyčajná mrkva - od nátierky až po koláč
V hlavnej úlohe (ne)obyčajná mrkva - od nátierky až po koláč
Mrkva je naša! Je lokálna, zdravá, dobre skladovateľná a teda dostupná takmer celoročne.
Kompóty
Kompóty sú v kurze!
Kompóty sú v kurze!
Kúsok leta v treskúcej zime zabezpečia domáce zaváraniny.