Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK
Recepty na prípravu kardinálových rezov
INGREDIENCIE
2 ks
vajce
8 ks
žĺtok
80 g
kryštálový cukor
1 balíček
vanilkový cukor
50 g
polohrubá múka
1/2 balíčkov
kypriaci prášok do pečiva
8 ks
bielok
210 g
kryštálový cukor
500 ml
smotana na šľahanie
2 ks
stužovač šľahačky
5 PL
slivkový lekvár
POSTUP
1.
Cesto 1: 2 vajcia, žĺtky, cukor, vanilkový cukor, vyšľaháme do peny. Potom jemne zapracujeme preosiatu múku s práškom do pečiva. Cesto 2: 8 bielkov vyšľaháme do peny, postupne pridávame cukor a šľaháme spolu 10 minút na hustú penu.
2.
Väčší plech vyložíme papierom na pečenie. Pomocou cukrárenského vrecka nanesieme po dĺžke plechu 7 pásov bielkovej peny a pomedzi ne piškótové žlté cesto. Upečieme a necháme vychladnúť.
3.
Šľahačkovú smotanu vyšľaháme so stužovačmi do tuha. Môžeme pridať aj práškový cukor podľa chuti.
4.
Papier odstránime a upečené cesto otočíme spodnou časťou na vrch. Natrieme celý plát slivkovým lekvárom. Na jednu polovicu nanesieme vyšľahanú šľahačkovú smotanu. Prikryjeme druhou polovicou plátu. /Iba prehodíme, čím vytvoríme tunel/
5.
Uložíme do chladu. Potom už len posypeme práškovým a vanilkovým cukrom a podávame. Dobrú chuť!
Vybrali sme pre vás
Omeleta
Viete ako pripraviť dokonalú omeletu?
Viete ako pripraviť dokonalú omeletu?
Zvládnite prípravu francúzskej omelety a dajte svojím raňajkám nový rozmer.
Mrkva
V hlavnej úlohe (ne)obyčajná mrkva - od nátierky až po koláč
V hlavnej úlohe (ne)obyčajná mrkva - od nátierky až po koláč
Mrkva je naša! Je lokálna, zdravá, dobre skladovateľná a teda dostupná takmer celoročne.
Kompóty
Kompóty sú v kurze!
Kompóty sú v kurze!
Kúsok leta v treskúcej zime zabezpečia domáce zaváraniny.