Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK
Recepty na prípravu kariolovej polievky
INGREDIENCIE
1 ks
karfiol
2 litre
mäsový vývar
200 g
zelený hrášok
30 g
masť
40 g
hladká múka
200 ml
smotana na varenie
60 g
syr Eidam
muškátový orech
1 PL
petržlenová vňať
soľ
POSTUP
1.
Karfiol rozoberieme na ružičky a vložíme do vriaceho vývaru. Pridáme vylúpaný zelený hrášok a uvaríme do polomäkka.
2.
Z masti a hladkej múky pripravíme bledú zápražku, zalejeme ju studenou vodou, dobre premiešame, vlejeme do polievky a varíme asi 10 minút. Polovicu uvarenej zeleniny z polievky vyberieme a odložíme. Druhú polovicu rozmixujeme ponorným mixérom priamo v hrnci.
3.
Napokon polievku dochutíme smotanou na varenie, soľou, pridáme strúhaný syr, ostrúhaný muškátový oriešok, nasekanú petržlenovú vňať a odloženú zeleninu.
Vybrali sme pre vás
Omeleta
Viete ako pripraviť dokonalú omeletu?
Viete ako pripraviť dokonalú omeletu?
Zvládnite prípravu francúzskej omelety a dajte svojím raňajkám nový rozmer.
Mrkva
V hlavnej úlohe (ne)obyčajná mrkva - od nátierky až po koláč
V hlavnej úlohe (ne)obyčajná mrkva - od nátierky až po koláč
Mrkva je naša! Je lokálna, zdravá, dobre skladovateľná a teda dostupná takmer celoročne.
Kompóty
Kompóty sú v kurze!
Kompóty sú v kurze!
Kúsok leta v treskúcej zime zabezpečia domáce zaváraniny.