Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK
Recepty na prípravu kávovej rolády
INGREDIENCIE
28 ks
dlhé piškóty
200 g
Philadelphie kremovy syr
100 g
práškový cukor
2 PL
vanilkové capuccino
2 PL
Baileys likér
250 ml
smotana na šľahanie
3 PL
vanilkové capuccino
1 KL
Nescafé
150 ml
prevarená voda
kakao
POSTUP
1.
Philadelphiu vymiesame s cukrom, pridame Cappucino, Baileys a vymiesame dohladka. Slahackovu smotanu vyslahame dotuha, Vyslahanu slahacku opatrne vmiesame do Philadelphie.
2.
Cappucino a nescafe zmiesame a zalejeme prevarenou vodou, Nechame ochladit.
3.
Roprestrieme si alobal na dlzku tak, aby sa nam tam zmestilo 24 kusov piskot tj. 6x4 ( na sirku 6 kusov a na dlzku 4 kusy. Cize dostaneme obldznik 6x4 tj. 24 piskot. Piskoty ( nepocukrovanu stranu) iba velmi jemne namocime do kavovej zmesi a uladame na alobal namocenou stranou smerom hore.
4.
Na piskoty opatrne rozotrieme krem
5.
Pomocou alobalu ( od stredu ruky podlozime pod alobal, dlanami smerom nahor) zacneme stacat do tvaru rolady. Ked uz mame takmer stocene, na vrch dolozime 7 piskotu, v styroch radoch, takze celkov pouzijeme 28 piskot.
6.
este jeden pohlad a stocene piskoty
7.
Stocime alobal na pevno na oboch koncoch, Dostaneme sulok ako keby sme mali salamu. Prelozime na tacku tak, aby ten poledny dokladany rad piskot bol naspodku. Jemnym utlacenim dlani ( ak je to potrebne) dotvarujeme sulok na okruhlo a odlozime do chladnicky stuhnut. Doporucujem krajat pilkovym nozom.
8.
Pred podavanim husto posypeme cez sitko kakaom. Rolada nie je na dlhsie skladovanie, kedze piskoty lahko nasakuju vlhkost. Tato rolada je vynikajuca, a myslim, ze jej nehrozi dlhe uskladnovanie. Dobru chut!
Vybrali sme pre vás
cuketový koláč
15 receptov na cuketové koláče, ktorým neodoláte
15 receptov na cuketové koláče, ktorým neodoláte
Cuketa je naozaj všestranná. Cuketa, to nie len nevábny cuketový prívarok, ale vykúzlite z nej aj skvelé koláče...
PIERRE BAGUETTE
Ste v jedení objaviteľ alebo skôr klasik? Urobte si jednoduchý test svojej gastroosobnosti
Ste v jedení objaviteľ alebo skôr klasik? Urobte si jednoduchý test svojej gastroosobnosti
Je pre vás každý deň výzvou na nový chuťový zážitok alebo ste skôr typ, ktorý miluje osvedčenú klasiku? Či už sa...
cuketové recepty
Cuketa 10x ináč!
Cuketa 10x ináč!
Cuketa je naozaj univerzálna! Vyčarujete z nej hlavné jedlo, polievku, ľahkú večeru, dezert, nátierku, kompót...