Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK
Recepty na prípravu kelu
INGREDIENCIE
750 g
klobása
1 ks
cibuľa
125 ml
olivový olej
1 štipka
soľ
1 podľa chuti
mleté čierne korenie
1 kg
žltkastý kel
250 g
anglická slanina
3 poháre
kurací vývar
POSTUP
1.
Klobásy zľahka popicháme a vložíme do misy s nadrobno pokrájanou cibuľou, olejom, korením a soľou. Marinujeme zakryté hodinu. Rúra 180 stupňov celzia.
2.
Kel pokrájame na 10 rovnakých kusov a blanšírujeme vo vriacej vode 3 minúty. Damé odkvapkať a uložíme do hlbšej misy. Klobásy a slaninu poukladáme na kel. Po vrch zalejeme vývarom. Osolíme a okoreníme. Prikrijeme a 50 minút zapekáme. Podávame horúce.
1 2 3 4 5
Vybrali sme pre vás
Omeleta
Viete ako pripraviť dokonalú omeletu?
Viete ako pripraviť dokonalú omeletu?
Zvládnite prípravu francúzskej omelety a dajte svojím raňajkám nový rozmer.
Mrkva
V hlavnej úlohe (ne)obyčajná mrkva - od nátierky až po koláč
V hlavnej úlohe (ne)obyčajná mrkva - od nátierky až po koláč
Mrkva je naša! Je lokálna, zdravá, dobre skladovateľná a teda dostupná takmer celoročne.
Kompóty
Kompóty sú v kurze!
Kompóty sú v kurze!
Kúsok leta v treskúcej zime zabezpečia domáce zaváraniny.