Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK
Recepty na prípravu kelových karbonátok
INGREDIENCIE
750 g
kel
2 ks
vajce
50 g
hladká múka
150 g
strúhanka
soľ
cesnak
mleté čierne korenie
150 g
olej na vyprážanie
200 g
hladká múka
2 ks
vajce
trochu
mlieko
200 g
strúhanka
POSTUP
1.
Kel očistíme od zoschnutých listov, nakrájame na štvťky, umyjeme pod tečúcou vodou a v horúcej vode sparíme. Vyberieme a necháme odkvapkať.
2.
Vychladnutý kel zomelieme na mlynčeku, pridáme vajcia, múku, strúhanku, soľ, pretretý cesnak, mleté čierne korenie a premiešame.
3.
Rukou formujeme z masy karbonátky, ktoré obalíme múkou,vajciami vyšľahanými s trochou mlieka a strúhankou.
4.
Vypražíme na rozpálenom oleji.
1 2 3 4 5
Vybrali sme pre vás
Pomelo
Video: Ako ošúpať pomelo?
Video: Ako ošúpať pomelo?
Zistite, prečo sa pomelo predáva vo fólii a ako ho efektívne a rýchlo zbaviť hrubej šupky.
Omeleta
Viete ako pripraviť dokonalú omeletu?
Viete ako pripraviť dokonalú omeletu?
Zvládnite prípravu francúzskej omelety a dajte svojím raňajkám nový rozmer.
Mrkva
V hlavnej úlohe (ne)obyčajná mrkva - od nátierky až po koláč
V hlavnej úlohe (ne)obyčajná mrkva - od nátierky až po koláč
Mrkva je naša! Je lokálna, zdravá, dobre skladovateľná a teda dostupná takmer celoročne.