Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK
Recepty na prípravu kelových závitkov
INGREDIENCIE
400 g
bravčová panenka
1 ks
kel
2 ks
cibuľa
80 g
orechy
trochu
maslo
80 g
údený bôčik
200 ml
mäsový vývar
1 PL
hladká múka
trochu
soľ
trochu
mleté biele korenie
trochu
muškátový orech
POSTUP
1.
Hlávku kelu si rozoberieme na osem listov a tie uvaríme v slanej vode. Mäso pokrájame na 4 porcie. Na panvici rozpustíme tuk alebo maslo a opražíme na ňom mäso. Potom ho vyberieme a vo výpeku opražíme nakrájanú cibuľu, rozmixujeme ju, ochutíme a pridáme posekané orechy. Takto pripravenú zmes natrieme na 4 kelové listy.
2.
Každý kúsok mäsa obalíme 2 plátkami bôčika, položíme na 2 kelové listy (vrchný je natretý) a zvinieme. Závitky opražíme na panvici s tukom, podlejeme vývarom a podusíme na mierno ohni. Doba dusenie by mala byť asi 20 minút.
3.
Kel, ktorý ostal pokrájame a opražíme na tuku. Osolíme, okoreníme, podlejeme trochou vody a podusíme. Takto pripravený kel ochutíme muškátovým orieškom. Môžeme podávať s varenými zemiakmi.
Vybrali sme pre vás
Hot Chocolate
Doprajte si šálku poctivej horúcej čokolády!
Doprajte si šálku poctivej horúcej čokolády!
Spomaľte, zastavte sa na chvíľu a doprajte si čarovné chvíle pri šálke poriadnej horúcej čokolády.
Pomelo
Video: Ako ošúpať pomelo?
Video: Ako ošúpať pomelo?
Zistite, prečo sa pomelo predáva vo fólii a ako ho efektívne a rýchlo zbaviť hrubej šupky.
Omeleta
Viete ako pripraviť dokonalú omeletu?
Viete ako pripraviť dokonalú omeletu?
Zvládnite prípravu francúzskej omelety a dajte svojím raňajkám nový rozmer.