Pridať recept

Recepty na prípravu kokosovej rolády

INGREDIENCIE
5 ks
vajce
150 g
hladká múka
150 g
krupicový cukor Korunný
POSTUP
1.
Na plech položíme papier na pečenie. Oddelíme bielky a žĺtky. Bielka šľaháme s trochou cukru do peny. Žĺtka, múku, cukor, prášok do pečiva, olej a vodu šľaháme aspoň 4 minúty. Potom do tejto masy jemne metličkou zapracujeme sneh z bielkov. Cesto natrieme na pripravený papier a dáme piecť. Upečený plát vyklopíme na pocukrovanú utierku, odstránime papier a zvinieme do rolády.
2.
V mlieku rozmiešame múku spolu s kakaom a uvaríme hustú kašu. Maslo vymiesime s cukrom a opatrne spojíme s kašou. Piškótové cesto potrieme lekvárom, plnkou a zvinieme do rolády. Vrch rolády potrieme plnkou a posypeme kokosom. Necháme stuhnúť.