Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK
Recepty na prípravu kokosových rezov
INGREDIENCIE
180 g
maslo
120 g
práškový cukor
5 ks
žĺtok
240 g
polohrubá múka
1/2 balíčkov
prášok do pečiva
1 PL
kakao
50 ml
rum
5 PL
višňový lekvár
maslo na vymastenie
500 g
tvaroh
1 ks
vanilínový cukor
150 g
práškový cukor
1 ks
citrón
50 g
hrozienka
5 ks
vaječný bielok
100 g
práškový cukor
200 g
kokosová múčka
POSTUP
1.
Cesto: Maslo s cukrom a so žĺtkami vymiešame dopenista. Pridáme rum a preosiatu múku s práškom do pečiva a s kakaom. Zľahka premiešame a rovnomerne rozdelíme na vymastený plech. Cesto v plechu dáme na 10 minút do chladničky, aby mierne stuhlo. Povrch potrieme lekvárom.
2.
Tvarohový krém: Tvaroh zmiešame s práškovým aj vanilínovým cukrom, hrozienkami a citrónovou kôrou. Krém opatrne nanesieme na surové, lekvárom potreté cesto.
3.
Kokosový sneh: Z bielkov a cukru vyšľaháme tuhý sneh. Nakoniec vmiešame kokos a natrieme na tvarohový krém. Pečieme vo vyhriatej rúre dozlatista. Necháme vychladnúť a nakrájame na rezy.
4.
Elektrická rúra: 180 °C, Teplovzdušná rúra: 160 °C, Plynová rúra: stupeň 3 -- 4
Vybrali sme pre vás
Chladnička
Dajte zbohom chaosu v chladničke!
Dajte zbohom chaosu v chladničke!
Otvoriť, vytiahnuť a zavrieť. Tak by to malo s chladničkami fungovať. Bohužiaľ, realita je trošku iná.
Hot Chocolate
Doprajte si šálku poctivej horúcej čokolády!
Doprajte si šálku poctivej horúcej čokolády!
Spomaľte, zastavte sa na chvíľu a doprajte si čarovné chvíle pri šálke poriadnej horúcej čokolády.
Pomelo
Video: Ako ošúpať pomelo?
Video: Ako ošúpať pomelo?
Zistite, prečo sa pomelo predáva vo fólii a ako ho efektívne a rýchlo zbaviť hrubej šupky.