Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK
Recepty na prípravu kokosového koláča
INGREDIENCIE
300 g
hladká múka
1 cl
prášok do pečiva
180 g
stužený tuk
70 g
práškový cukor
5 ks
žĺtok
300 ml
jahodový džem
50 g
piškóty
soľ
tuk na vymastenie
5 ks
vaječný bielok
200 g
práškový cukor
150 g
strúhaný kokos
POSTUP
1.
Múku zmiešame s práškom do pečiva, so štipkou soli, s tukom a cukrom. Následne pridávame vyšľahané žĺtky. Vypracujeme pevné cesto, rozvaľkáme ho na tenší plát alebo vychladíme a nastrúhame na dobre vymastený plech.
2.
Cesto na plechu zarovnáme. Piškóty nastrúhame a vymiešame s džemom, aby zhustol. Piškótovo-džemovou hmotou potrieme cesto.
3.
Bielky, cukor a strúhaný kokos vyšľaháme na tuhý sneh. Nahrubo ho nanesieme na džemovú vrstvu. Vložíme do rúry vyhriatej na 180 °C a pečieme, kým sneh nezíska zlatistú farbu. Po vychladnutí koláč nakrájame na rezy.
1 2 3 4 5 ... 10
Vybrali sme pre vás
Pomelo
Video: Ako ošúpať pomelo?
Video: Ako ošúpať pomelo?
Zistite, prečo sa pomelo predáva vo fólii a ako ho efektívne a rýchlo zbaviť hrubej šupky.
Omeleta
Viete ako pripraviť dokonalú omeletu?
Viete ako pripraviť dokonalú omeletu?
Zvládnite prípravu francúzskej omelety a dajte svojím raňajkám nový rozmer.
Mrkva
V hlavnej úlohe (ne)obyčajná mrkva - od nátierky až po koláč
V hlavnej úlohe (ne)obyčajná mrkva - od nátierky až po koláč
Mrkva je naša! Je lokálna, zdravá, dobre skladovateľná a teda dostupná takmer celoročne.