Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK
Recepty na prípravu kokosového zákusku
INGREDIENCIE
5 ks
bielok
5 PL
kryštálový cukor
100 g
polohrubá múka
120 g
kokosová múčka
1 KL
prášok do pečiva
300 ml
prevarené studené mlieko
5 ks
žĺtok
5 PL
puding zlatý klas
1 ks
vanilkový cukor
500 ml
mlieko
100 g
kryštálový cukor
250 g
maslo
100 g
práškový cukor
2 ks
prášková šľahačka
300 ml
mlieko studené
4 KL
práškový cukor
2 PL
kokosová múčka
POSTUP
1.
Korpus: bielky vyšľaháme do peny, po lyžiciach pridáme cukor, múku zmiešanú s práškom do pečiva, kokosovú múčku. Upečieme na papieri na pečenie na menšom plechu. Ešte teplý korpus otočíme a polejeme s 300 ml vychladnutým prevareným mliekom.
2.
Plnka: žĺtky, zlatý klas, vyšľaháme v troche mlieka, pridáme vanilkový cukor, kryštálový cukor, zvyšok mlieka a uvaríme na kašu. Necháme vychladnúť. Maslo /heru/ vymiešame s práškovým cukrom a po častiach pridáme vyhladnutú kašu. Vyšľaháme na hladký krém.
3.
Práškovú šľahačku, mlieko a práškový cukor vyšľaháme.
4.
Ukladáme nasledovne: kokosový korpus, žĺtkový krém, šľahačka. Povrch posypeme kokosovou múčkou. Dobrú chuť!
1 2 3 4 5 ... 10
Vybrali sme pre vás
Fotorecept: Čokomafiny s pitahayou
Pitahaya - dračie ovocie
Pitahaya - dračie ovocie
Pitahaya je plod kaktusu - lahodné ovocie, ktorý chuťou pripomína kiwi. Pôvod má v Strednej Amerike. Pestuje sa aj...
Crème brûlée
Créme brulée - francúzska špecialita, ktorú si zamilujete
Créme brulée - francúzska špecialita, ktorú si zamilujete
Créme brulée je typická francúzska špecialita. Tento lahodný vanilkový múčnik Créme brulée sa najčastejšie vyslovuje...
kucharske knihy
Knižný tip: Z fitka do kuchyne 1
Knižný tip: Z fitka do kuchyne 1
Aj vy pravidelne cvičíte a vôbec nechudnete? Niečo sa podarí zhodiť, ale nie toľko ako ste čakali? Určite viete,...