Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK
Recepty na prípravu koložvárskej kapusty
INGREDIENCIE
1 kg
ryža
1 kg
kyslá kapusta
1 kg
bravčové mleté mäso
300 ml
smotana na šľahanie
1 ks
cibuľa
soľ
mleté čierne korenie
olej
masť
klobása
POSTUP
1.
2.
Uvaríme si ryžu.
3.
Na cibuli podusíme mleté mäso, okoreníme, osolíme.
4.
Podusíme kyslú kapustu do mäkka, môžeme troška osoliť a okoreniť.
5.
Zapekaciu misu alebo hlboký pekáč vymastíme masťou. Dáme prvú vrstvu - polovica ryže.
6.
Druhá vrstva polovica kapusty.
7.
Klobásu nakrájame na kolieska a navrstvíme na kapustu.
8.
Pridáme všetko mleté mäso.
9.
Pokračujeme zvyškom kapusty.
10.
Posledná vrstva je druhá polovica ryže.
11.
Zalejem smotanou.
12.
Plech zakryjeme alobalom. Pečieme vo vyhriatej rúre na 180°C 20 minút zakryté. Potom pečieme ešte asi 10-15 minút odokryté. Podávame ešte teplé, samostatne, prípadne s varenými zemiakmi.
Vybrali sme pre vás
Mrkva
V hlavnej úlohe (ne)obyčajná mrkva - od nátierky až po koláč
V hlavnej úlohe (ne)obyčajná mrkva - od nátierky až po koláč
Mrkva je naša! Je lokálna, zdravá, dobre skladovateľná a teda dostupná takmer celoročne.
Kompóty
Kompóty sú v kurze!
Kompóty sú v kurze!
Kúsok leta v treskúcej zime zabezpečia domáce zaváraniny.