Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK
Recepty na prípravu krehkého koláča
INGREDIENCIE
250 g
múka polohrubá
160 g
maslo
50 g
práškový cukor
1 ks
vajce
1/2 balíčkov
vanilkový cukor
1/2 ČL
mletá škorica
plnka
podľa chuti
čučoriedka
podľa chuti
maliny
250 g
jemný tvaroh
2 PL
práškový cukor
POSTUP
1.
Z preosiatej múky, masla, vajíčka, mletej škorice, práškového a vanilkového cukru, zamiesime vláčne krehké cesto a necháme v chladničke 1 hod. odpočívať.
2.
Cesto rozvaľkáme (ja som si pomohla papierom na pečenie, kde som si podľa formy, obkreslila kruh a pomocou papiera som cesto preložila do formy) troška cesta som nechala na kvietky...
3.
Tvaroh si vymiešame s cukrom.
4.
Cestom vyložíme vymastenú formu a aj bočné steny okrúhlej formy. Použila som formu s priemerom 27 x 27 x 3.6 cm. Cesto popicháme vidličkou a dáme tvarohovú plnku.
5.
Uložíme naň ovocie. Zo zvyšného cesta povykrajujeme kvietky a poukladáme na koláč. Dáme upiecť v rozohriatej rúre asi na 200 stupňov, až kým koláč nechytí ružovkastý nádych (v plynovej rúre asi tých 25-30 minút) Po upečení necháme koláč vychladnúť a môže sa ešte posypať práškovým cukrom. Dobrú chuť!
1 2 3 4 5
Vybrali sme pre vás
Hot Chocolate
Doprajte si šálku poctivej horúcej čokolády!
Doprajte si šálku poctivej horúcej čokolády!
Spomaľte, zastavte sa na chvíľu a doprajte si čarovné chvíle pri šálke poriadnej horúcej čokolády.
Pomelo
Video: Ako ošúpať pomelo?
Video: Ako ošúpať pomelo?
Zistite, prečo sa pomelo predáva vo fólii a ako ho efektívne a rýchlo zbaviť hrubej šupky.
Omeleta
Viete ako pripraviť dokonalú omeletu?
Viete ako pripraviť dokonalú omeletu?
Zvládnite prípravu francúzskej omelety a dajte svojím raňajkám nový rozmer.