Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK
Recepty na prípravu krehkého slivkového koláča
INGREDIENCIE
250 g
polohrubá múka
140 g
maslo
50 g
práškový cukor
1 ks
vajce
1/2 balíčkov
vanilkový cukor
1 KL
mletá škorica
podľa chuti
slivky
POSTUP
1.
Z preosiatej múky, masla, vajíčka, mletej škorice, práškového a vanilkového cukru, zamiesime vláčne krehké cesto.
2.
A dáme do chladničky na 1 hod. odpočívať. Cesto rozvaľkáme (ja som si pomohla papierom na pečenie, kde som si podľa formy, obkreslila kruh a pomocou papiera som cesto preložila do formy)
3.
Cestom vyložíme maslom vymastenú formu a aj bočné steny okrúhlej formy. Použila som formu s priemerom 27 x 27 x 3.6 cm (troška cesta som nechala na ozdobu)
4.
Dáme slivky a posypeme podľa svojej chuti, mletou škoricou.
5.
Zo zvyšného cesta povykrajujeme kvietky a poukladáme na koláč.
6.
Dáme upiecť v rozohriatej rúre asi na 200 stupňov, až kým koláč nechytí ružovkastý nádych (v plynovej rúre asi tých 25-30 minút) Dobrú chuť!
Vybrali sme pre vás
Omeleta
Viete ako pripraviť dokonalú omeletu?
Viete ako pripraviť dokonalú omeletu?
Zvládnite prípravu francúzskej omelety a dajte svojím raňajkám nový rozmer.
Mrkva
V hlavnej úlohe (ne)obyčajná mrkva - od nátierky až po koláč
V hlavnej úlohe (ne)obyčajná mrkva - od nátierky až po koláč
Mrkva je naša! Je lokálna, zdravá, dobre skladovateľná a teda dostupná takmer celoročne.
Kompóty
Kompóty sú v kurze!
Kompóty sú v kurze!
Kúsok leta v treskúcej zime zabezpečia domáce zaváraniny.