Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK
Recepty na prípravu krkovičky
INGREDIENCIE
600 g
bravčová krkovička
4 strúčiky
cesnak
100 g
maslo
2 PL
olej
štipiek
rasca
štipiek
majorán
štipiek
tymian
štipiek
rozmarín
podľa chuti
soľ
POSTUP
1.
Očistené a umyté mäso v celku osolíme, potrieme pretlačeným cesnakom, posypeme rascou, majoránom, rozmarínom a tymianom.
2.
Ochutené mäso uložíme na vymastený pekáč, z obidvoch strán prudko opečieme a podlejeme horúcou vodou. Na mäso poukladáme kúsky masla, pekáč zakryjeme a v horúcej rúre pri teplote 200 °C pomaly pečieme asi 50 minút.
3.
Pred koncom pečenia mäso odkryjeme, podlejeme výpekom a upečieme dočervena. Krkovičku podávame spolu so zemiakmi a červenou kapustou.
4.
TIP: Počas pečenia nepoužívame tuk, pretože bravčové mäso je pomerne mastné. Upečené mäso najlepšie nakrájame elektrickým nožom.
1 2 3 4 5 ... 6
Vybrali sme pre vás
Chladnička
Dajte zbohom chaosu v chladničke!
Dajte zbohom chaosu v chladničke!
Otvoriť, vytiahnuť a zavrieť. Tak by to malo s chladničkami fungovať. Bohužiaľ, realita je trošku iná.
Hot Chocolate
Doprajte si šálku poctivej horúcej čokolády!
Doprajte si šálku poctivej horúcej čokolády!
Spomaľte, zastavte sa na chvíľu a doprajte si čarovné chvíle pri šálke poriadnej horúcej čokolády.
Pomelo
Video: Ako ošúpať pomelo?
Video: Ako ošúpať pomelo?
Zistite, prečo sa pomelo predáva vo fólii a ako ho efektívne a rýchlo zbaviť hrubej šupky.