Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK
Recepty na prípravu krupicového nákypu
INGREDIENCIE
3 ks
vajce
80 g
kryštálový cukor
100 g
maslo
250 g
pšeničná krupica
1 štipka
soľ
1 balíček
vanilkový cukor
1 cl
prášok do pečiva
1/2 ks
citrón
800 ml
mlieko
maslo
POSTUP
Žĺtky vymiešame s 50 g cukru a maslom na penu. V mise premiešame krupicu, soľ, vanilínový cukor, prášok do pečiva, citrónovú kôru a 200 ml mlieka. Bielky spolu s 30 g cukru vymiešame na tuhý sneh, ktorý zapracujeme do sypkej zmesi. Cesto naplníme od vymastenej zapekacej formy a vložíme na 35 minút do rúry. Po 25 minútach nákyp prikryjeme. Zvyšné mlieko zohrejeme a prelejeme na upečený nákyp. Zapekaciu misu vložíme do vyhriatej, ale vypnutej rúry, a necháme 10 minút odležať.
Vybrali sme pre vás
Chladnička
Dajte zbohom chaosu v chladničke!
Dajte zbohom chaosu v chladničke!
Otvoriť, vytiahnuť a zavrieť. Tak by to malo s chladničkami fungovať. Bohužiaľ, realita je trošku iná.
Hot Chocolate
Doprajte si šálku poctivej horúcej čokolády!
Doprajte si šálku poctivej horúcej čokolády!
Spomaľte, zastavte sa na chvíľu a doprajte si čarovné chvíle pri šálke poriadnej horúcej čokolády.
Pomelo
Video: Ako ošúpať pomelo?
Video: Ako ošúpať pomelo?
Zistite, prečo sa pomelo predáva vo fólii a ako ho efektívne a rýchlo zbaviť hrubej šupky.