Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK
Recepty na prípravu kulajdy
INGREDIENCIE
4 ks
zemiaky
1 PL
maslo
1 PL
hladká múka
trochu
kmín
1/4 litrov
kyslá smotana
soľ
mleté čierne korenie
4 ks
vajce
POSTUP
1.
Z masla a múky urobíme svetlú zápražku, zalejeme ju vodou a vymiešame. Pridáme trochu kmínu, soľ, korenie a polievku varíme 20 - 30 minút.
2.
Pridáme zemiaky nakrájané na malé kúsky a polievku dovaríme.
3.
Nakoniec prilejeme smotanu, pridáme kôpor a polievku necháme prejsť varom. Do každej porcie dáme kúsok natvrdo uvareného vajca a ozdobíme bylinkami.
Vybrali sme pre vás
Omeleta
Viete ako pripraviť dokonalú omeletu?
Viete ako pripraviť dokonalú omeletu?
Zvládnite prípravu francúzskej omelety a dajte svojím raňajkám nový rozmer.
Mrkva
V hlavnej úlohe (ne)obyčajná mrkva - od nátierky až po koláč
V hlavnej úlohe (ne)obyčajná mrkva - od nátierky až po koláč
Mrkva je naša! Je lokálna, zdravá, dobre skladovateľná a teda dostupná takmer celoročne.
Kompóty
Kompóty sú v kurze!
Kompóty sú v kurze!
Kúsok leta v treskúcej zime zabezpečia domáce zaváraniny.