Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK
Recepty na prípravu kurčaťa
INGREDIENCIE
1 ks
mrkva
1 ks
petržlen
2 ks
cibuľa
petržlenová vňať
1 ks
kura
2 PL
olivový olej
soľ
mleté čierne korenie
400 ml
hydinový vývar
100 ml
biele víno
1 PL
čili omáčka
2 KL
škrobová múčka
125 ml
smotana na šľahanie
2 ks
jarná cibuľka
75 g
bylinky
POSTUP
1.
Mrkvu a petržlen nakrájame na kúsky. Cibuľu nakrájame nadrobno. Petržlenovú vňať umyjeme, osušíme a nasekáme. Zeleninu spolu s vňaťou dáme do pekáča a vložíme na spodnú koľajničku do rúry vyhriatej na 200 °C.
2.
Kura umyjeme, osušíme, nakrájame na 8 častí, ktoré dôkladne osolíme, okoreníme a potrieme olivovým olejom. Mäso rozložíme na zeleninu v pekáči a pečieme približne 45 minút, kým sa mäso nezačne oddeľovať od kosti. Kura vyberieme a odložíme na teplé miesto.
3.
Obsah pekáča podlejeme vínom a prevaríme. Prilejeme vývar, prevarímea všetko precedíme cez sitko. Tekutinu prelejeme do hrnca a necháme zovrieť. Ochutíme soľou, korením a omáčkou čili. Škrobovú múčku rozmiešame v smotane a nalejeme do vývaru. Jarnú cibuľku očistíme, umyjeme, najemno a sekáme a spolu s miešanými bylinkami (rozmarín, pažítka, bazalka, tymian, ligurček atď.) zamiešame do omáčky. Upečené kura vložíme do omáčkya podávame.
1 2 3 4 5 ... 58
Vybrali sme pre vás
Omeleta
Viete ako pripraviť dokonalú omeletu?
Viete ako pripraviť dokonalú omeletu?
Zvládnite prípravu francúzskej omelety a dajte svojím raňajkám nový rozmer.
Mrkva
V hlavnej úlohe (ne)obyčajná mrkva - od nátierky až po koláč
V hlavnej úlohe (ne)obyčajná mrkva - od nátierky až po koláč
Mrkva je naša! Je lokálna, zdravá, dobre skladovateľná a teda dostupná takmer celoročne.
Kompóty
Kompóty sú v kurze!
Kompóty sú v kurze!
Kúsok leta v treskúcej zime zabezpečia domáce zaváraniny.