Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK
Recepty na prípravu kuracieho paprikášu
INGREDIENCIE
250 ml
pochúťková smotana
1 PL
hladká múka
1 PL
pikantný kečup
1 ks
cibuľa
1 kocka
slepačí bujón
1 ks
kurča
olej
mletá červená paprika
mleté čierne korenie
soľ
citrónová šťava
POSTUP
1.
Kurča dobre umyjeme a pokrájame ho na malé kúsky, ktoré osolíme, okoreníme a opražíme ich na oleji.
2.
K mäsu primiešame nadrobno nakrájanú cibuľu, mletú papriku a bujón, ktorý sme rozpustili v teplej vode. Prikryjeme a budeme dusiť do mäkka, ak to bude potrebné aj podlievame.
3.
Mäso vytiahneme a do výpeku prilejeme smotanu, ktorú sme zmiešali s múkou a budeme miešať, až kým šťava nezhustne. Na záver ochutíme citrónovou šťavou, prípadne podľa chuti osolíme a touto omáčkou prelejeme mäso.
Vybrali sme pre vás
Omeleta
Viete ako pripraviť dokonalú omeletu?
Viete ako pripraviť dokonalú omeletu?
Zvládnite prípravu francúzskej omelety a dajte svojím raňajkám nový rozmer.
Mrkva
V hlavnej úlohe (ne)obyčajná mrkva - od nátierky až po koláč
V hlavnej úlohe (ne)obyčajná mrkva - od nátierky až po koláč
Mrkva je naša! Je lokálna, zdravá, dobre skladovateľná a teda dostupná takmer celoročne.
Kompóty
Kompóty sú v kurze!
Kompóty sú v kurze!
Kúsok leta v treskúcej zime zabezpečia domáce zaváraniny.