Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK
Recepty na prípravu kuracieho vývaru
Kurací vývar, recepty pre každého kuchára. Chutné recepty online. Kurací vývar, tipy a triky ako si pochutnať na skvelom jedle.
INGREDIENCIE
1 ks
kostra kuraťa, alebo celé kura, či stehná
4 ks
mrkva
1 ks
petržlen
1 ks
cibuľa
trochu
zeler
1/2 ks
cesnak
1 ks
malý kaleráb
3 ks
ružička karfiolu
petržlenová vňať
4 ks
nové korenie celé
6 ks
celé čierne korenie
podľa chuti
soľ
uvarené rezance, niťovky
POSTUP
1.
Pripravíme si suroviny. Keď vykosťujem kura, ostane mi kostra, ktorá sa dá zúžitkovať.
2.
Očistíme si zeleninu a opláchneme. Mrkvu, petržlen, kaleráb, zeler a cibuľu pokrájam na polovice, hrubšie na štvrtiny.
3.
Kostru kuraťa a všetku zeleninu aj s petržlenovou vňaťou vložíme do veľkého hrnca.
4.
Zalejeme studenou vodou.
5.
Do sitka na čaj vložím guľôčky nového a čierneho korenia. (Toto sitko používam na varenie jedál, keď nechcem, aby sme pri jedení zahryzli do korenia. V tomto prípade nemusím použiť toto sitko, keďže sa vývar scedí).
6.
Zavriem a vložím do hrnca. Osolíme.
7.
Varím pod pokrievkou.
8.
Tesne pred zovretím sa na povrchu utvorí bielkovinová zrazenina.
9.
Treba ju zavariť do polievky. Teda polievku premiešame a znížime plameň na minimum tak, aby sa polievka polievka stále varila.
10.
Varíme dovtedy, kým sa kostra sama začne rozpadať, t.j. minimálne 1-1,5 hodiny.
11.
Z polievky vyberieme kostru. Z ktorej pooberáme mäso.
12.
Z hrnca povyberáme aj zeleninu a sitko z korením.
13.
Vývar precedíme cez sitko.
14.
A máme vývar.
15.
Do taniera dáme nakrájanú zeleninu a mäso. Zalejeme vývarom. A vložíme rezance.
16.
17.
18.
19.
Môžeme podávať aj čistý vývar aj len vývar s rezancami.
20.
Dobrú chuť.
1 2 3 4 5
Vybrali sme pre vás
Omeleta
Viete ako pripraviť dokonalú omeletu?
Viete ako pripraviť dokonalú omeletu?
Zvládnite prípravu francúzskej omelety a dajte svojím raňajkám nový rozmer.
Mrkva
V hlavnej úlohe (ne)obyčajná mrkva - od nátierky až po koláč
V hlavnej úlohe (ne)obyčajná mrkva - od nátierky až po koláč
Mrkva je naša! Je lokálna, zdravá, dobre skladovateľná a teda dostupná takmer celoročne.
Kompóty
Kompóty sú v kurze!
Kompóty sú v kurze!
Kúsok leta v treskúcej zime zabezpečia domáce zaváraniny.