Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK
Recepty na prípravu kuracích cestovín
INGREDIENCIE
400 g
cestoviny
350 g
kuracie prsia
150 g
parmezán
4 strúčiky
cesnak
150 ml
biele víno
2 ks
cibuľa
3 PL
olivový olej
2 PL
omáčka pesto
1/2 ks
pór
mleté čierne korenie
soľ
muškátový kvet
bazalka
oregano
mletá rasca
petržlenová vňať
POSTUP
1.
Na kocky pokrájame kuracie prsia a prudko ich opečieme na rozohriatom oleji. Pridáme nadrobno pokrájanú cibuľu, cesnak, pór a chvíľku opekáme. Mäso ochutíme omáčkou pesto, okoreníme, osolíme a pridáme nadrobno pokrájané bylinky. Prikryté chvíľku podusíme, prilejeme vínom a podusíme, až kým omáčka mierne nezhustne.
2.
Na záver pridáme cestoviny, ktoré sme uvarili v posolenej vode a dobre premiešame. Servírujeme postrúhané parmezánom.
3.
Omáčka pesto: Budeme potrebovať 5 prelisovaných strúčikov cesnaku, 1 šálku čerstvej bazalky, 2 lyžice postrúhaného parmezánu, 1,5 šálky extra panenského oleja, 3 lyžice píniových jadierok, mleté čierne korenie a soľ. Na jemnú pastu rozmixujeme cesnak, lístky bazalky, nasucho opražené jadierka, soľ, mleté čierne korenie a parmezán. Zo stien mixéra zoškrabeme pastu a opäť mixujeme a pomaly prilievame olej.
Vybrali sme pre vás
Chladnička
Dajte zbohom chaosu v chladničke!
Dajte zbohom chaosu v chladničke!
Otvoriť, vytiahnuť a zavrieť. Tak by to malo s chladničkami fungovať. Bohužiaľ, realita je trošku iná.
Hot Chocolate
Doprajte si šálku poctivej horúcej čokolády!
Doprajte si šálku poctivej horúcej čokolády!
Spomaľte, zastavte sa na chvíľu a doprajte si čarovné chvíle pri šálke poriadnej horúcej čokolády.
Pomelo
Video: Ako ošúpať pomelo?
Video: Ako ošúpať pomelo?
Zistite, prečo sa pomelo predáva vo fólii a ako ho efektívne a rýchlo zbaviť hrubej šupky.