Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK
Recepty na prípravu kuracieho na smotane
INGREDIENCIE
150 ml
smotana
4 ks
kuracie prsia
3 PL
maslo
2 ks
cibuľa
2 PL
hladká múka
1 ks
citrón
1 KL
cukor
hydinový vývar
mletá červená sladká paprika
biele mleté korenie
POSTUP
1.
Na polovice prekrojíme kuracie prsia a zľahka ich naklepeme, posolíme, pokoreníme a poprášime troškou múky. Nadrobno pokrájanú cibuľu speníme na oleji a na takomto základe prsia opečieme. Poprášime ich mletou paprikou, dobre premiešame a podlejeme ich vývarom, aby sa paprika nepripálila. Prikryjeme a dusíme pomaly v predhriatej rúre približne 40 minút domäkka a ak je to potrebné, podlievame.
2.
Vyberieme hotové prsia a odložíme ich na teplé miesto. Tento základ zahustíme svetlou zápražkou z múky a masla, dôkladne premiešame, prilejeme vývar, prešľaháme a povaríme 20 minút.
3.
Prilejeme smotanu, dochutíme citrónovou šťavou, cukrom a soľou. Servírujeme napríklad s dusenou ryžou alebo cestovinami.
Vybrali sme pre vás
Omeleta
Viete ako pripraviť dokonalú omeletu?
Viete ako pripraviť dokonalú omeletu?
Zvládnite prípravu francúzskej omelety a dajte svojím raňajkám nový rozmer.
Mrkva
V hlavnej úlohe (ne)obyčajná mrkva - od nátierky až po koláč
V hlavnej úlohe (ne)obyčajná mrkva - od nátierky až po koláč
Mrkva je naša! Je lokálna, zdravá, dobre skladovateľná a teda dostupná takmer celoročne.
Kompóty
Kompóty sú v kurze!
Kompóty sú v kurze!
Kúsok leta v treskúcej zime zabezpečia domáce zaváraniny.