Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK
Recepty na prípravu kuracích stehien
INGREDIENCIE
8 ks
kuracie stehno
2 ks
citrón
3 PL
olej
1 stonka
rozmarín
150 g
olivy zelené
5 strúčikov
cesnak
20 ml
biele víno
podľa chuti
soľ
podľa chuti
korenie
POSTUP
1.
Citróny poriadne umyjeme, trochu olúpeme a vymačkáme šťavu. Citrónovú kôru postrúhame. Umyté a usušené kuracie stehná rozdelíme na dve časti, osolíme a okoreníme. Jednu PL oleja zmiešame so šiestimi PL citrónovej šťavy a trochou rozmarínu. Týmto nálevom zalejeme kuracie stehná a necháme 30 minút odležať. Mäso vyberieme z nálevu a necháme odkvapkať. Na panvici rozpálime zbytok oleja a stehná na ňom osmažíme z obidvoch strán.
2.
Cesnak olúpeme, nakrájame na tenké plátky a pridáme k mäsu. Na stehná nasypeme zbytok rozmarínu, vložíme do trúby a 30 minút pečieme pri teplote 250°C. Olivy scedíme, nakrájame a 10 minút pred koncom pečenia ich spoločne s citrónovou kôrou a vínom pridáme k mäsu. Hotové jedlo ozdobíme troškou rozmarínu a plátkom citróna.
1 2 3 4 5 ... 9
Vybrali sme pre vás
Pomelo
Video: Ako ošúpať pomelo?
Video: Ako ošúpať pomelo?
Zistite, prečo sa pomelo predáva vo fólii a ako ho efektívne a rýchlo zbaviť hrubej šupky.
Omeleta
Viete ako pripraviť dokonalú omeletu?
Viete ako pripraviť dokonalú omeletu?
Zvládnite prípravu francúzskej omelety a dajte svojím raňajkám nový rozmer.
Mrkva
V hlavnej úlohe (ne)obyčajná mrkva - od nátierky až po koláč
V hlavnej úlohe (ne)obyčajná mrkva - od nátierky až po koláč
Mrkva je naša! Je lokálna, zdravá, dobre skladovateľná a teda dostupná takmer celoročne.