Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK
Recepty na prípravu kuriatok
Recept pre každého kuchára, množstvo receptov pre pečenie a varenie. Recepty pre chutný život. Slovenské jedlá a medzinárodná kuchyňa
INGREDIENCIE
1 kg
kuriatka
4 strúčiky
cesnak
1 KL
celé čierne korenie
400 ml
ovocný ocot
250 ml
voda
700 ml
olivový olej
bobkový list
citrónová kôra
POSTUP
1.
Najskôr očistíme kuriatoka (môžeme použiť aj zmes zo šampiňónov a z dubákov). Do hrnca vložíme 4 na plátky nasekané strúčiky cesnaku, celé čierne korenie, ovocný ocot a vodu. Huby rozdelíme na tri diely a postupne ich varíme 8 minút v pripravenom náleve. Uvarené preložíme na papierovú utierku a necháme vychladnúť. Nálev prelejeme cez sito a cesnak spolu s čiernym korením odložíme bokom.
2.
Do 3 čistých pohárov (po 400 ml) naložíme huby s cesnakom, korením, nasekanou citrónovou kôrou, bobkovými listami. V hrnci mierne zohrejeme 600 až 700 ml olivového oleja a zalejeme ním huby. Poháre uzavrieme a necháme najmenej 3 dni odležať.
Vybrali sme pre vás
Omeleta
Viete ako pripraviť dokonalú omeletu?
Viete ako pripraviť dokonalú omeletu?
Zvládnite prípravu francúzskej omelety a dajte svojím raňajkám nový rozmer.
Mrkva
V hlavnej úlohe (ne)obyčajná mrkva - od nátierky až po koláč
V hlavnej úlohe (ne)obyčajná mrkva - od nátierky až po koláč
Mrkva je naša! Je lokálna, zdravá, dobre skladovateľná a teda dostupná takmer celoročne.
Kompóty
Kompóty sú v kurze!
Kompóty sú v kurze!
Kúsok leta v treskúcej zime zabezpečia domáce zaváraniny.