Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK
Recepty na prípravu kysnutého cesta
Recept pre každého kuchára, množstvo receptov pre pečenie a varenie. Recepty pre chutný život. Slovenské jedlá a medzinárodná kuchyňa
INGREDIENCIE
múka
vlažná voda
droždie
POSTUP
1.
V mise rozdelíme na okraj múky všetky prísady, ktoré majú vždy izbovú teplotu. Prilievame zvyšnú vlažnú tekutinu a elektrickým mixérom alebo vareškou cesto dôkladne spracujeme.
2.
Cesto ďalej budeme spracovávať rukami do vtedy, kým sa neprestane lepiť na misku. Cesto si vyklopíme na dosku a dlaňami ho miesime aspoň 10 minút, kým cesto nie je celkom pružné a na dotyk aj suché.
3.
Cesto vyformujeme do gule, opäť ho prikryjeme a necháme ho kysnúť na teplom mieste. Kysne do vtedy, kým nemá dvojnásobný objem, čo trvá približne 30 až 60 minút. Po etape kysnutia ho znova premiešame, vytvarujeme podľa receptu a necháme ho opäť kysnúť 15 a 30 minút.
1 2 3 4 5 ... 15
Vybrali sme pre vás
Omeleta
Viete ako pripraviť dokonalú omeletu?
Viete ako pripraviť dokonalú omeletu?
Zvládnite prípravu francúzskej omelety a dajte svojím raňajkám nový rozmer.
Mrkva
V hlavnej úlohe (ne)obyčajná mrkva - od nátierky až po koláč
V hlavnej úlohe (ne)obyčajná mrkva - od nátierky až po koláč
Mrkva je naša! Je lokálna, zdravá, dobre skladovateľná a teda dostupná takmer celoročne.
Kompóty
Kompóty sú v kurze!
Kompóty sú v kurze!
Kúsok leta v treskúcej zime zabezpečia domáce zaváraniny.