Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK
Recepty na prípravu kysnutého koláča
INGREDIENCIE
500 g
polohrubá múka
podľa chuti
soľ
125 g
maslo
2 ks
vaječný žĺtok
60 g
kryštálový cukor
300 ml
vlažné mlieko
20 g
droždie
1 ks
slivkový kompót
50 g
práškový cukor
podľa chuti
škorica
50 g
hrubá múka
50 g
práškový cukor
30 g
maslo
POSTUP
1.
Do 100 ml vlažného mlieka pridáme 1 lyžicu cukru, rozmrvíme droždie a necháme vykysnúť.
2.
Do misy preosejeme múku, pridáme soľ, cukor, rozpustené maslo, zvyšné mlieko, žĺtky a kvások. Vypracujeme cesto, prikryjeme ho utierkou a necháme na teplom mieste vykysnúť.
3.
Medzitým si pripravíme posýpku. Múku premiešame s cukrom, pokvapkáme rozpusteným maslom a dobre rozmrvíme.
4.
Cesto preložíme na vymastený plech a a poukladáme naň slivky, posypeme cukrom, mletou škoricou a posýpkou. Pečieme pri teplote 160 °C asi 30 minút.
1 2 3 4 5 ... 14
Vybrali sme pre vás
Orechové linecké
Linecké koláčiky 5x inak
Linecké koláčiky 5x inak
Základný recept na tradičné linecké koláčiky môžte jednoducho upraviť. Ponúkame vám niekoľko chutných variácií.
Eggnog with
Tekutá sladkosť pre dospelých - vaječný likér!
Tekutá sladkosť pre dospelých - vaječný likér!
Čo by to boli za Vianoce bez vaječného likéru, stromčeka, kapra a darčekov? Ešte doteraz si určite pamätáte, že ste ako...
medovníky
Overené recepty na medovníky, ktoré sa určite vydaria!
Overené recepty na medovníky, ktoré sa určite vydaria!
Aké by to boli vianoce bez voňavých medovníkov. Hľadáte, podľa ktorého receptu upiecť tie ozaj dobré medovníky? Vybrali...