Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK
Recepty na prípravu kysnutého koláča
INGREDIENCIE
500 g
polohrubá múka
podľa chuti
soľ
125 g
maslo
2 ks
vaječný žĺtok
60 g
kryštálový cukor
300 ml
vlažné mlieko
20 g
droždie
1 ks
slivkový kompót
50 g
práškový cukor
podľa chuti
škorica
50 g
hrubá múka
50 g
práškový cukor
30 g
maslo
POSTUP
1.
Do 100 ml vlažného mlieka pridáme 1 lyžicu cukru, rozmrvíme droždie a necháme vykysnúť.
2.
Do misy preosejeme múku, pridáme soľ, cukor, rozpustené maslo, zvyšné mlieko, žĺtky a kvások. Vypracujeme cesto, prikryjeme ho utierkou a necháme na teplom mieste vykysnúť.
3.
Medzitým si pripravíme posýpku. Múku premiešame s cukrom, pokvapkáme rozpusteným maslom a dobre rozmrvíme.
4.
Cesto preložíme na vymastený plech a a poukladáme naň slivky, posypeme cukrom, mletou škoricou a posýpkou. Pečieme pri teplote 160 °C asi 30 minút.
1 2 3 4 5 ... 14
Vybrali sme pre vás
Raňajky
Video: Správne raňajky zmenia váš deň!
Video: Správne raňajky zmenia váš deň!
Pozrite sa, čo zvoliť na raňajky, aby bol váš deň plný energie a pohody.
Seasoning spices
Sušená zelenina na ochucovanie jedál - domáca vegeta!
Sušená zelenina na ochucovanie jedál - domáca vegeta!
Čím ďalej tým viac do slovenských kuchýň prenikajú trendy variť len z čerstvých surovín, bez umelých ochucovadiel. Vždy...
Grilovaný hermelín
Syry, ktoré milujú gril
Syry, ktoré milujú gril
5 receptov na takmer okamžitý kulinársky pôžitok v podobe horúcich syrov priamo z grilu.