Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK
Recepty na prípravu kysnutého koláča
INGREDIENCIE
500 g
polohrubá múka
podľa chuti
soľ
125 g
maslo
2 ks
vaječný žĺtok
60 g
kryštálový cukor
300 ml
vlažné mlieko
20 g
droždie
1 ks
slivkový kompót
50 g
práškový cukor
podľa chuti
škorica
50 g
hrubá múka
50 g
práškový cukor
30 g
maslo
POSTUP
1.
Do 100 ml vlažného mlieka pridáme 1 lyžicu cukru, rozmrvíme droždie a necháme vykysnúť.
2.
Do misy preosejeme múku, pridáme soľ, cukor, rozpustené maslo, zvyšné mlieko, žĺtky a kvások. Vypracujeme cesto, prikryjeme ho utierkou a necháme na teplom mieste vykysnúť.
3.
Medzitým si pripravíme posýpku. Múku premiešame s cukrom, pokvapkáme rozpusteným maslom a dobre rozmrvíme.
4.
Cesto preložíme na vymastený plech a a poukladáme naň slivky, posypeme cukrom, mletou škoricou a posýpkou. Pečieme pri teplote 160 °C asi 30 minút.
1 2 3 4 5 ... 14
Vybrali sme pre vás
Mrkva
V hlavnej úlohe (ne)obyčajná mrkva - od nátierky až po koláč
V hlavnej úlohe (ne)obyčajná mrkva - od nátierky až po koláč
Mrkva je naša! Je lokálna, zdravá, dobre skladovateľná a teda dostupná takmer celoročne.
Kompóty
Kompóty sú v kurze!
Kompóty sú v kurze!
Kúsok leta v treskúcej zime zabezpečia domáce zaváraniny.