Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK
Recepty na prípravu kysnutého koláča
INGREDIENCIE
500 g
polohrubá múka
podľa chuti
soľ
125 g
maslo
2 ks
vaječný žĺtok
60 g
kryštálový cukor
300 ml
vlažné mlieko
20 g
droždie
1 ks
slivkový kompót
50 g
práškový cukor
podľa chuti
škorica
50 g
hrubá múka
50 g
práškový cukor
30 g
maslo
POSTUP
1.
Do 100 ml vlažného mlieka pridáme 1 lyžicu cukru, rozmrvíme droždie a necháme vykysnúť.
2.
Do misy preosejeme múku, pridáme soľ, cukor, rozpustené maslo, zvyšné mlieko, žĺtky a kvások. Vypracujeme cesto, prikryjeme ho utierkou a necháme na teplom mieste vykysnúť.
3.
Medzitým si pripravíme posýpku. Múku premiešame s cukrom, pokvapkáme rozpusteným maslom a dobre rozmrvíme.
4.
Cesto preložíme na vymastený plech a a poukladáme naň slivky, posypeme cukrom, mletou škoricou a posýpkou. Pečieme pri teplote 160 °C asi 30 minút.
1 2 3 4 5 ... 14
Vybrali sme pre vás
Slivky
Video: 8 liečivých benefitov, ukrytých v sladkých slivkách
Video: 8 liečivých benefitov, ukrytých v sladkých slivkách
Slivky nielenže skvelo chutia, ale sú nabité vitamínmi a minerálmi, upravujú krvný tlak, pomáhajú s trávením a majú...
Favorite popcorn
Pukance - popcorn či popsorgon
Pukance - popcorn či popsorgon
No kto by sa ešte s nimi nestretol? Popcorn - pukance, čiže kukuričná pochúťka k vínu, na chrumkanie pri dobrom filme...
Granadír
Fliačky ako základ obľúbených receptov
Fliačky ako základ obľúbených receptov
Granatiersky pochod či šunkafleky majú základ v štvorcových kúskoch cestoviny, ktorú poznáme ako fliačky.